11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopii spulberaţi de un şofer beat

Copii spulberaţi de un şofer beat

Doi copii, unul de 12 ani şi altul de 14, au fost răniţi grav, joi, în comuna doljeană Poiana Mare, după ce au fost loviţi de o Dacie condusă de un şofer de 19 ani, care s-a urcat băut la volan.

Poliţiştii doljeni au fost anunţaţi joi, în jurul orei 16.40, că o Dacia papuc i-a lovit şi accidentat pe Iulian Ş., de 12 ani, şi Cosmin M., de 14 ani, ambii din Poiana Mare, care mergeau pe marginea drumului, pe partea dreaptă. După ce i-a lovit pe cei doi copii, şoferul Daciei a fugit de la locul accidentului. Cei doi băieţi au fost transportaţi la Spitalul din Calafat, unde medicii au stabilit că Iulian a suferit un traumatism cranio-cerebral, o fractură bază de craniu şi un traumatism toraco-abdominal acut închis, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova. Celălalt copil a suferit un traumatism cranio-cerebral acut închis şi unul la genunchiul stâng.
Poliţiştii care au preluat cercetările în acest caz au reuşit să-l găsească destul de repede pe şofer, care se ascunsese la o fermă din apropierea comunei Desa. Oamenii legii au stabilit că acesta este George Iovan, de 19 ani, din localitatea Piscu Nou, şi a provocat accidentul rutier din cauza vitezei excesive cu care circula. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost dus la spitalul din Calafat, unde medicii i-au recoltat probe de sânge. Joi seară, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Iovan, care este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului, după care poliţiştii l-au adus în arestul IPJ Dolj. Tânărul va fi prezentat Judecătoriei Calafat cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Medicii Spitalului de urgenţă Craiova au precizat vineri pentru că sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale pacientului de 12 ani, care a fost internat în Clinica de Terapie Intensivă, în comă de gradul III. „Evoluţia pacientului este defavorabilă. Este ventilat mecanic şi intubat, instabil hemodinamic. Primeşte tratament specific, dar prognosticul este extrem de rezervat“, a declarat dr. Cristina Geormăneanu, purtătoarea de cuvând a Spitalului de Urgenţă Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS