10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStudenţii Facultăţii de Teatru ne poftesc la Gala de absolvire

Studenţii Facultăţii de Teatru ne poftesc la Gala de absolvire

Promoţia 2012 de studenţi-actori de la Departamentul de Arte din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Craiova susţine luni examenul de licenţă, amatorii de teatru fiind invitaţi să asiste la cele două spectacole pregătite de tinerii absolvenţi: „Educaţiunea sentimentală la vite. O serbare şcolară“ şi „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal“. Piesele vor fi susţinute în Aula Al. Buia, în incinta Facultăţii de Agronomie. Cea dintâi este programată pentru ora 17.00. Cealaltă va începe la ora 19.30.
Primul spectacol, „Educaţiunea sentimentală la vite. O serbare şcolară“, este inspirat din opera dramaturgului I.L. Caragiale şi este regizat de Alina Rece şi Edith Noferi.

Mirela Cioabă, alături de studenţii săi

Cel de-al doilea, „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal“, este un spectacol realizat după opera omonimă a dramaturgului Matei Vişniec. Regia îi aparţine Alinei Rece, iar distribuţiei formate din viitorii absolvenţi i se va alătura actriţa Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova, Mirela Cioabă, lect. univ. dr.
Studenţii care vor susţine luni examenul de licenţă sunt Vlad Popescu, Dragoş Teodorescu, Tatiana Ciorba, Ionuţ Marcu, Alexandru Măndoiu, Cosmin Dolea, Ruxandra Radu, Mihaela Nicolae, Sara Ciuciulete, Andreea Gheorghe, Ruxandra Enache, Alin Călinescu, Eva Ştefănescu.
Regia tehnică, luminile şi sonorizarea îi aparţin lui Ionel Dumitriu, iar tehnica de scenă, lui Emil Slăvulete.
Mâine este rândul masteranzilor, urmând să se desfăşoare trei spectacole. De la ora 16.00, puteţi merge la „Invitaţie la nuntă“, după Eugene O’Neill, cu şi de Mirela Găman. La 17.00 vor urca pe scenă Anca Maria Ghiţă, Teodora Ţenea şi Radu Tudor, care vor prezenta spectacolul „Shakespeare 3 x 3“, după Shakespeare, în regie colectivă. Seara se va încheia cu o piesă regizată de Bogdan Cristian Drăgan, cu Nelu Serghei. Este vorba despre „Caragiale XXI – 22“, care va începe la 19.30.
Accesul la evenimente este liber.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS