11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdrian Mihalache, la TRADEM

Adrian Mihalache, la TRADEM

Invitatul lunii iunie la „Scriitori la TRADEM“ a fost eseistul Adrian Mihalache. Critic de teatru și redactor al revistei Lettre Internationale, Adrian Mihalache a susţinut vineri la Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ a municipiului Craiova, conferința „Cu Herzen, despre diletantism“.
Totodată, autorul şi-a lansat şi cea mai nouă carte a sa, „Spații seducătoare“, și a prezentat ultimele numere ale revistei Lettre Internationale. Moderatorul conferinţei a fost Nicolae Coande, iar în calitate de invitat, la eveniment a fost prezent şi Mircea Suchici, la violoncel.
„Scriitori la TRADEM“ este un proiect cultural susținut de Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ a municipiului Craiova (director Alexandru Stuparu). Proiectul a debutat în anul 2010, iar în cadrul său au conferențiat și au citit din cărțile lor scriitorii Gheorghe Grigurcu, Nichita Danilov, Radu Aldulescu, Marian Drăghici, Mircea Bârsilă, Claudiu Komartin, Sorin Vidan, Vasile Baghiu, Peter Sragher, Paul Vinicius, Bogdan Ghiu, Michael Astner.
Adrian Mihalache s-a născut pe 22 octombrie 1948. A absolvit Facultatea de Electronică și Telecomunicații şi, actualmente, este profesor la catedra „Tehnologie Electronică și Fiabilitate a Universității Politehnice din București. În anul universitar 1999-2000, Adrian Mihalache a fost bursier Fulbright la Western Michigan University, Mi, SUA, unde a inițiat un proiect de cercetare despre calitatea informației și diversitatea culturală din ciberspațiu.
Câteva titluri din lucrările sale: „Bazele teoretice ale fiabilităţii“, Editura Academiei, 1983; „Reliability Fundamentals“, Elsevier Editions, 1989; „Când calculatoarele greșesc“…(Fiabilitatea software), EDP, 1995; „Navi-gând-ind. Introducere în cibercultură“, Ed. Economică, 2002; „Demonul dimineții“, Vinea, 2003, „Verva Thaliei“, Editura Fundației Ideea Europeane, 2004 (Premiul Asociației Scriitorilor București), „Înaintând mascat“, Ed. Curtea Veche, 2006, „Spații seducătoare“, Ed. Tracus Arte, 2011.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS