Acasă Local Băsescu a venit pe la Olguţa

Băsescu a venit pe la Olguţa

Şeful statului a vizitat-o pe primăriţa Craiovei chiar în prima ei zi de serviciu în această funcţie

Preşedintele României, Traian Băsescu, prezent ieri în Craiova, a ţinut morţiş să treacă pe la primărie, pentru a o felicita pe Lia Olguţa Vasilescu pentru reuşita în scrutinul pentru fotoliul de primar, în lupta electorală cu Antonie Solomon.
Cei care se aşteptau ca între fostul senator PSD, în prezent primar al Craiovei, şi şeful statului să fie o întâlnire cu scântei s-au înşelat. Dimpotrivă, primarul Craiovei n-a vrut să plece urechea la sfaturile câtorva dintre subordonaţii săi, care îi sugeraseră să-l trateze cu dispreţ pe Băsescu, eventual chiar să refuze întâlnirea cu el. Lia Olguţa Vasilescu a decis însă să-l primească pe Traian Băsescu şi să discute cu el pentru că, dincolo de coloratura politică diferită, este şeful statului.

„Ce mai faci, Olguţule?“

De fapt, cel care a iniţiat întâlnirea a fost chiar Traian Băsescu. Potrivit unor surse din Primăria Craiova, Băsescu a sunat-o ieri-dimineaţă pe Olguţa Vasilescu şi, adresându-i-se cu apelativul amical „Ce mai faci, Olguţule?“, s-a arătat interesat de cum se descurcă în noua sa postură de primar, felicitând-o totodată pentru câştigarea alegerilor locale. În cadrul acestei convorbiri telefonice, Olguţa Vasilescu l-ar fi invitat pe Traian Băsescu s-o viziteze la Primăria Craiova, iar şeful statului a acceptat această invitaţie.
În jurul orei 15.00, preşedintele a sosit la Primăria Craiova, fiind întâmpinat pe holul instituţiei de Olguţa Vasilescu şi poftit în acelaşi birou în care îl mai primise şi fostul primar, Antonie Solomon. După o discuţie ce nu a durat mai mult de un sfert de ceas, şeful statului a ieşit din biroul primarului. I-a urat edilului Craiovei „Succes!“ şi i-a spus „La revedere, doamnă primar!“, refuzând să răspundă la orice întrebări adresate din partea puzderiei de ziarişti
„Domnul preşedinte a sunat de dimineaţă să mă întrebe dacă s-au rezolvat problemele pe care Ford le-a ridicat Primăriei Craiova. I-am spus în mare câte cunosc şi eu. Acum a fost interesat cum vor fi rezolvate în continuare doleanţele Ford. Eu sper că în următoarele două luni să punem la punct toată documentaţia, toate licitaţiile necesare să fie făcute, astfel încât să asigurăm posibilitatea Ford de a-şi scoate maşinile din fabrică. Sincer, nu sunt surprinsă de vizita preşedintelui, pentru că Traian Băsescu este omul surprizelor şi am fost absolut convinsă că, dacă va veni în Craiova, va trece să salute şi primarul“, a explicat Olguţa Vasilescu după întâlnirea cu şeful statului.
Primarul Craiovei a ţinut să sublinieze că a fost vorba „doar de o relaţie instituţională între primarul unui oraş şi preşedintele statului, care este oaspete în acest oraş“, neascunzând faptul că o parte din subiectele discutate în cadrul întâlnirii cu preşedintele Băsescu nu pot fi divulgate presei: „Nu am discutat despre cine merge la Bruxelles. Nu pot să fac alte discuţii cu dumneavoastră faţă de ceea ce am convenit cu domnul preşedinte“.

Exit mobile version