10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaxa auto este în analiză

Taxa auto este în analiză

Deloc surprinzător, la doar câteva luni de la ultimele modificări aplicate taxei auto, se prefigurează altele. Ministrul mediului, Rovana Plumb, a declarat ieri că taxa de poluare este în analiză, dar mesajul său către grupul tehnic a fost că trebuie să se țină cont de faptul că în România sunt șase milioane de oameni în pragul sărăciei și trebuie să fie sprijiniți, informează Mediafax. Ea spune că taxa va fi în acord cu normele europene, însă „le vom adapta specificului nostru“.
Rovana Plumb a precizat că a avut trei întâlniri de lucru privind taxa. Ministrul a spus că din grupul de lucru fac parte reprezentanți din Ministerul Economiei, Ministerul de Finanțe, Ministerul Transporturilor, Registrul Auto Român și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. „Deocamdată doar analizăm, dar mesajul dat colegilor din grupul tehnic este că trebuie să se țină cont că în România sunt șase milioane de oameni care sunt în pragul sărăciei și trebuie să venim în sprijinul lor“, a spus ministrul mediului.
„Vom merge pe o variantă care este în acord cu normele europene. Nu trebuie să inventăm noi apa caldă. Vom ține cont de normele europene și le vom adapta specificului nostru“, a mai precizat ministrul mediului.
Începând din acest an, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule a fost redusă cu până la 25%.
În același timp, în luna ianuarie, guvernul a decis ca taxa de primă vânzare a mașinilor înmatriculate înainte de 2007 să fie suspendată până la începutul anului viitor, urmând ca persoanele care au plătit deja această taxă să primească banii înapoi.
Hotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS