12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Copii talentaţi

Două trupe de la Palatul Copiilor din Bănie, Ansamblul Folcloric „Cununiţa“ şi formaţia X-Treme, au urcat pe podium la mai multe competiţii desfăşurate recent în ţară

Două dintre trupele de dans de la Palatul Copiilor din Craiova s-au remarcat la o serie de concursuri la care au participat recent. Ansamblul Folcloric „Cununiţa“, pregătit de profesoara Simona Creţan, şi formaţia X-Treme (profesor coordonator Alina Cuţulescu) au urcat de mai multe ori pe podium la întreceri naţionale sau internaţionale găzduite de Târgu Jiu, Vaslui şi Piatra Neamţ.
Ansamblul Folcloric „Cununiţa“ a participat prima dată la concursul naţional folcloric „Pe fir de baladă“ la Târgu Jiu şi a obţinut două locuri doi. La competiţie au fost prezente peste 20 de formaţii de la Cluburile şi Palatele Copiilor din ţară. „Concurenţa a fost foarte mare, fetele mele reuşind să se claseze înaintea altor ansambluri valoroase şi cu tradiţie din ţară“, a spus profesoara Simona Creţan. Apoi, dansatoarele craiovene au participat la Festivalul Internaţional de dans „Prietenia“, la Vaslui, alături de alte 92 de formaţii din nouă ţări: Cehia, Bulgaria, Rusia, Turcia, Republica Moldova, Ucraina, Ungaria şi România. La secţiunea dans popular, Ansamblul „Cununiţa“ s-a clasat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. „Evoluţia noastră a fost îndelung aplaudată de membrii juriului şi de toţi spectatorii. Fetele au fost felicitate de primarul oraşului Vaslui, fiind înscrise în Cartea de Onoare a oraşului“, a adăugat cu mândrie Simona Creţan. La al treilea concurs la care s-a prezentant Ansamblul „Cununiţa“, „E ziua noastră“, de la Târgu Neamţ, au ocupat tot primul loc. Luna aceasta, micuţele dansatoare au programul încărcat: pe 16 iunie vor participa, la Drăgăşani, la Concursul Naţional de muzică şi dans „Batca“, apoi, pe 20 şi 21 iunie, vor merge la Slatina, unde vor lua parte la concursul naţional de folclor „Căluşul românesc“.

X-Treme a luat marele premiu

Şi trupa de dans modern X-TREME, alcătuită din fetiţe cu vârste cuprinse între șapte şi zece ani, a fost laureată la concursuri. Primul a fost cel internaţional de la Vaslui, acolo unde au mers şi fetele de la „Cununiţa“, iar X-TREME a obţinut primul loc la categoria de vârstă șapte – zece ani, cu o fantezie coregrafică, apoi au mers la Piatra Neamţ, la concursul „E ziua noastră“. Dansatoarele pregătite de Alina Cuţulescu au încântat pe toată lumea care a văzut spectacolul-concurs din oraşul de sub Tâmpa. Pentru prestaţia lor, craiovencele au revenit acasă cu un loc întâi şi marele premiu al concursului la aceeaşi categorie de vârstă cu un dans de caracter şi o fantezie coregrafică. La fel ca şi fetele de la „Cununiţa“, dansatoarele din trupa X-TREME vor participa pe 16 iunie la Concursul Naţional de muzică şi dans „Batca“ de la Drăgăşani, unde speră să aibă evoluţii la fel de bune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS