14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDescinderi la clanul Curt din Slatina

Descinderi la clanul Curt din Slatina

Poliţiştii SCCO Olt, coordonaţi de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Olt, împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor franceze, au efectuat ieri-dimineață zece percheziţii la membrii clanului Curt, în Slatina.
Potrivit site-ului gazetanoua.ro, Marius Curt, Sebastian Jecu, Ion Vlad, cunoscut drept Vişan, Robert Curt, Marcel Valentin Cacoveanu, Toni Curt, Robert Curt, Iulian Anghel, George Cosmin Memet, zis Gore, şi Mircea Coşmeleaţă au fost audiaţi.
Ei sunt acuzaţi de participare şi asociere la un grup infracţional organizat care s-a ocupat cu contrafacere de carduri, uz de carduri false, culegere de date nominative în mod fraudulos.
Membrii clanului Curt au acţionat pe teritoriul Franţei din 2008 până în prezent. Potrivit autorităţilor franceze, aceştia au adus un prejudiciu de aproximativ 800.000 de euro. Interlopii clonau carduri, scoteau banii şi cumpărau bunuri de valoare: ceasuri foarte scumpe şi bijuterii. La Slatina a sosit o Comisie rogatorie din partea autorităţilor franceze, din care fac parte un judecător, un procuror şi poliţişti de la Europol. În urma percheziţiilor au fost ridicate calculatoare, telefoane mobile, sume de bani şi obiecte de valoare.
Doi dintre cei ridicaţi ieri-dimineaţă de poliţişti nu sunt la primul conflict cu legea. În perioada 2007-2008, Mircea Coşmeleaţă şi George Cosmin Memet, zis Gore, au vândut cocaină pe raza a patru judeţe: Olt, Dolj, Vâlcea, Argeş şi în Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS