Acasă Local Dolj Reclamaţie de mită electorală la Predeşti

Reclamaţie de mită electorală la Predeşti

Un candidat la funcţia de consilier local din Predeşti este cercetat de poliţiştii doljeni pentru încălcarea legii pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, după ce, ieri, o femeie din comună a sesizat că acesta i-a oferit 50 de lei ca să-i voteze partidul din partea căruia candidează.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, Dumitra Tuiu, de 72 de ani, din comuna Predeşti, s-a prezentat la poliţie şi a reclamat că Bogdan Pătruţ, de 45 de ani, candidat al PSD pe un loc de consilier local, i-a oferit 50 de lei ca să-i voteze partidul.
Poliţiştii doljeni au precizat pentru GdS că sesizarea femeii a fost înregistrată şi că în acest caz se fac cercetări pentru încălcarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.
Potrivit acestei legi, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi sau un anumit candidat pentru funcţia de primar sau de consilier constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la şase luni la cinci ani.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version