12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMedicul Diţescu, anchetat de procurori

Medicul Diţescu, anchetat de procurori

Procurorii gorjeni au declanşat o anchetă în ceea ce îl priveşte pe medicul ginecolog Damian Diţescu, care profesează la Spitalele Orăşeneşti din Novaci şi Târgu Cărbuneşti. Verificările au început ca urmare a decesului gorjencei Mariana Căldăraru, de 30 de ani, o gravidă care a fost chiuretată săptămâna trecută de medicul Damian Diţescu la Spitalul din Novaci. Procurorii vor să stabilească dacă moartea gravidei are legătură cu vreo culpă medicală.
„A fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care s-a produs decesul unei persoane de 30 de ani, deces constatat la orele 18.58 la Spitalul de Urgenţă din Târgu Jiu, la Secţia terapie intensivă“, a precizat procurorul Laurenţiu Grecu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Damian Diţescu mai este cercetat de procurorii gorjeni în alte trei dosare penale care vizează decesul suspect al unor bebeluşi, ale căror mame au fost supravegheate de medicul ginecolog amintit.

Autopsia SML: „Mortul e vinovat“  

Între timp, Serviciul de Medicină Legală Gorj a făcut public la sfârşitul săptămânii trecute rezultatul necropsiei Marianei Căldăraru. Potrivit Serviciului de Medicină Legală Gorj, gravida a intrat într-un şoc hemoragic din cauza unui anevrism disecant de aortă, ceea ce înseamnă că tânăra a făcut ruptură de aortă pe masa de operaţie. În urma necropsiei s-a stabilit, de asemenea, că uterul femeii nu a fost perforat, aşa cum exista o suspiciune, în momentul în care gravida a fost adusă pentru a fi operată la Spitalul de Urgenţă din Târgu Jiu.
Spitalul Orăşenesc Novaci a declanşat încă de săptămâna trecută o anchetă administrativă în ceea ce priveşte intervenţia realizată de doctorul Diţescu la această unitate medicală. De asemenea, astăzi se întruneşte şi Colegiul Judeţean al Medicilor Gorj, care, în baza actelor medicale, urmează să se pronunţe în legătură cu ceea ce s-a întâmplat la Spitalul din Novaci şi dacă chiuretajul efectuat de doctorul Damian Diţescu are vreo legătură cu decesul gravidei. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS