17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVictima poliţiştilor bătăuşi din Stoina a fost exhumată

Victima poliţiştilor bătăuşi din Stoina a fost exhumată

Gorjeanul Nicolae Druţu, victima celor doi poliţişti din Stoina, a fost exhumat ieri pentru găsirea de noi probe prin care să se stabilească o legătură de cauzalitate între bătaia primită de sătean şi deces. Câțiva poliţişti şi procurori bucureşteni, alături de un medic legist din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici“, au participat în cimitirul Stoina, Gorj, la exhumarea cadavrului. Au fost prelevate probe în vederea efectuării unui test ADN care să îi ajute pe anchetatori să elucideze condiţiile în care s-a produs moartea lui Nicolae Druţu. Acesta a decedat în condiţii suspecte, la câteva ore după ce a încasat o bătaie în sediul Postului de Poliţie din Stoina. Decesul s-a produs în urmă cu patru ani şi, multă vreme, suspect de uciderea localnicului a fost proprietarul unei cârciumi din comună, în care Nicolae Druţu ar fi intrat după băutură.

Dosar preluat de procurorii bucureşteni

După câțiva ani, dosarul, în care era anchetată moartea suspectă a lui Nicolae Druţu, a fost preluat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Recent, au intrat în atenţia opiniei publice şi cei doi poliţişti din Stoina, despre care ani de zile nu s-a ştiut că ar fi avut legătură cu moartea suspectă a lui Nicolae Druţu. În urma probelor strânse la dosar, anchetatorii au decis să solicite, în luna aprilie a acestui an, arestarea preventivă pentru 29 de zile a poliţiştilor Cosmin Militaru şi Eugen Papuzu, care s-au ocupat acum patru ani de anchetarea lui Nicolae Druțu. Cei doi poliţişti au şi fost puşi sub urmărire penală. Ancheta în dosar vizează comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate, reţinere nelegală şi cercetare abuzivă, omor calificat şi deosebit de grav.

Bătut la poliţie şi dus la casa unei rude

Potrivit referatului prin care Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat arestarea preventivă a poliţiştilor din Stoina, localnicul Nicolae Druţu a fost preluat de poliţie din apropierea unui bar din comună. De aici, ancheta s-a mutat în sediul Postului de Poliţie din Stoina. Conform procurorilor, victimei i-au fost aplicate lovituri cu palmele şi picioarele. Agresiunile s-au consumat în sala de şedinţe a Postului de Poliţie Stoina. Unul dintre poliţişti îi aplica victimei lovituri cu palmele, aceasta cădea jos, era ridicată de inculpat, după care i-a aplicat lovituri cu piciorul în zona toracică şi abdominală. Acest tip de agresiuni s-ar fi derulat pe durata a două ore. Poliţistul Eugen Papuzu a şi recunoscut că i-ar fi aplicat săteanului mai multe lovituri, în urma cărora victima ar fi căzut pe podeaua din sala de şedinţe, s-ar fi lovit cu capul de un ghiveci de flori aflat în postul de poliţie şi, ulterior, cu capul de podeaua de ciment. În cele din urmă, Nicolae Druţu a fost transportat la locuinţa surorii sale, din comuna Stoina, fiind pus în pat de unul dintre agenţii de poliţie. Potrivit aceluiaşi raport, medicii legişti au stabilit la vremea respectivă că moartea victimei a fost violentă, ea fiind cauzată de contuzie şi hemoragie meningo-cerebrale consecutive unui traumatism cranio-cerebral acut cu fractura calotei şi a bazei craniului. De asemenea, cu ocazia efectuării autopsiei s-a constatat existenţa a multiple leziuni pe aproape toate zonele corpului şi, de asemenea, existenţa unor fracturi costale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS