11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei ambulanţe SMURD noi

Trei ambulanţe SMURD noi

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltenia“ din judeţul Dolj are, de ieri, în dotare, trei noi ambulanţe SMURD. Este vorba despre trei autospeciale de prim ajutor, fiecare dotată cu şofer şi doi paramedici, deci fără cadre medicale la bord. Menirea lor este să preia pacientul şi să-l transporte la cea mai apropiată unitate sanitară pregătită să-i acorde îngrijirile medicale de specialitate.
Două astfel de ambulanţe SMURD se află deja în dotarea unităţilor de pompieri din Băileşti şi Calafat. Alături de acestea, cele trei maşini noi vor fi alocate unităţii de pompieri din Bechet, Secţiei de Pompieri Işalniţa şi Detaşamentului 2 de Pompieri Craiova de pe strada Henry Ford. Urmează ca în dotarea ISU Dolj să intre în curând încă două astfel de maşini, una urmând să fie alocată pompierilor din Segarcea, iar alta va rămâne în Craiova, drept rezervă a echipajelor deja existente. Finanţarea pentru achiziţionarea acestor maşini este asigurată de Ministerul Sănătăţii, preţul unei asemenea ambulanţe ridicându-se la circa 60.000 de euro.
„Sunt autospeciale de tip B2, adică ambulanţe pregătite pentru intervenţii de rutină fără medic, dar care, la nevoie, pot avea o serie de aparate medicale ce pot fi folosite de personal medical avansat. Ele dispun de echipament pentru transportul pacientului, pentru imobilizarea, monitorizarea şi administrarea oxigenului, dar şi de o serie de medicamente pe care echipajul nu le foloseşte în mod curent, dar care sunt pregătite pentru a fi folosite de un medic de urgenţă sau de un echipaj medical venit la întâlnire“, a explicat dr. Luciana Rotaru, şeful SMURD Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS