Acasă Local Spectacolele TNC, în festivaluri şi turnee

Spectacolele TNC, în festivaluri şi turnee

Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova continuă să-şi promoveze piesele, atât la nivel naţional, cât şi internaţional. După succesul de public obţinut la cea de-a XVII-a ediție a Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festivalul Dramaturgiei, spectacolul „O furtună“, în regia lui Silviu Purcărete, va participa pe 25 mai la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FIST), care va avea loc în perioada 25 mai – 3 iunie 2012.
Călătoria spectacolului regizat de Silviu Purcărete va continua şi în prima parte a lunii iunie, pe 9, la Varna, unde spectacolul teatrului craiovean este invitat la cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Internațional de Teatru. Mai mult, „O furtună“ va participa şi la festivalurile internaţionale Shakespeare de la Gyula (13 iulie) şi de la Gdansk (4-5 august).
Acesta nu este singurul spectacol TNC invitat în străinătate. „O noapte furtunoasă“, în regia lui Mircea Cornişteanu, a fost invitat într-un turneu la Seul în perioada 26-31 august, după ce pe 16 iunie va participa la cea de-a X-a ediție a Festivalului Comediei Românești (festCO) de la Bucureşti. Alt spectacol al TNC, „Unde-i revolverul?“, în regia lui Mircea Cornișteanu, va putea fi văzut de spectatorii din Odorheiu Secuiesc pe 24 octombrie.

A absolvit Facultatea de Ştiinţe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Jurnalism. Crede că poveştile oamenilor sunt cele mai importante şi de aceea, împreună cu Ana Dănescu, vrea să aducă mai aproape poveştile simple cu şi despre oameni, într-o emisiune-reportaj.
Exit mobile version