9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsfalt gata de alegeri

Asfalt gata de alegeri

Întâmplător sau nu, mai multe investiţii de proporţii din Craiova vor fi gata exact în preajma datei de 10 iunie

Reabilitarea străzii Brestei din Craiova va fi gata în preajma alegerilor locale, au anunţat ieri reprezentanţii municipalităţii.
Lucrările de reabilitare a străzii Brestei din Craiova au demarat pe 21 martie. Modernizarea sectorului respectiv include înlocuirea reţelei de distribuţie a gazelor, dar şi relocarea stâlpilor de electricitate, inclusiv refacerea branşamentelor la curent ale tuturor locuinţelor din zonă.

Brestei, finalizată pe 5-7 iunie

Potrivit conducerii Zonei Metropolitane Craiova, lucrările de reabilitare a străzii Brestei erau efectuate până ieri în proporţie de circa 70%. Mai precis, pe primul tronson, cuprins între intersecţia cu strada Râului şi cea cu strada Pelendava, strada a fost lărgită de la două benzi (câte una pe sens), având acum patru benzi (două pe sens) şi o lăţime a carosabilului de 14 m, plus 2 m de trotuare modernizate. Cu aceeaşi ocazie, Primăria Craiova a realizat cu fonduri proprii canalizarea pluvială a acestei străzi, care nu intra în cheltuielile eligibile. Pe acest sector a fost aşezat primul strat de asfalt, în grosime de 6 cm. Urmează cel de-al doilea strat, cel de uzură, care va avea 4 cm, dar şi operaţiunile mai migăloase, precum ridicarea la cotă a capacelor de canal, accesul pe o distanţă de 10 m pe străzile adiacente.
Pe celălalt tronson, de circa 600 m, aflat dincolo de strada Pelendava, se execută în prezent lucrările de casetare, adică de refacere a infrastructurii stradale în zona trotuarelor. E vorba aici inclusiv de refacerea magistralei de apă potabilă, care va fi pregătită pentru o eventuală extindere către cartierul Cernele. Totodată, s-au schimbat şi conductele de apă potabilă care îi alimentau pe riverani, s-a refăcut canalizarea, fiind vorba aici atât de canalizare menajeră, cât şi pluvială.

Fulger, gata la sfârşit de mai sau început de iunie

Lucrările pe Brestei au fost îngreunate de nivelul ridicat al pânzei freatice şi din cauza ploilor. Reprezentanţii Zonei Metropolitane Cra­iova preconizează finalizarea lucrărilor pe 2 iunie, urmând ca ultimele finisaje, inclusiv marcajele rutiere, să se facă în perioada 5-7 iunie.
Pentru cei 1.105 m ai porţiunii reabilitate din strada Brestei se vor achita din fonduri europene şi de la bugetul local 6,69 milioane de lei, inclusiv TVA, adică circa 6.000 de lei metrul de stradă – cu carosabil de 14 m lăţime, trotuare şi spaţii verzi pe mijloc.
Tot către sfârşitul lunii mai sau la începutul lunii iunie se doreşte finalizarea atât a bulevardelor Tineretului şi Oltenia din Craioviţa Nouă, cât şi a străzii Fulger din cartierul Brestei. Modernizată din fondurile Primăriei Craiova, care se chinuie de vreun deceniu să facă aceste lucrări, strada Fulger va avea nu doar carosabil şi trotuare asfaltate, ci şi canalizarea refăcută. În prezent, jumătate din trotuare sunt asfaltate şi cam tot jumătate din carosabil are deja aşezat stratul de bază din piatră spartă, urmând să se toarne primul strat de asfalt. Şi aici a fost aceeaşi problemă ca pe Brestei: pânza freatică foarte ridicată, care a făcut să se lucreze într-un ritm foarte lent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS