17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVoluntariatul nu e o poveste, voluntariatul e de povestit!

Voluntariatul nu e o poveste, voluntariatul e de povestit!

Cea de-a XI-a ediţie a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului în Craiova este organizată de Centrul de Voluntariat Voluntaris, în colaborare cu Primăria Craiova, Asociaţia Şanse Egale pentru Fiecare, Let’s Do It Romania! şi Filarmonica Oltenia.
Calendarul acțiunilor a debutat ieri, la ora 14.00, la sediul Centrului de Voluntariat Voluntaris (strada G. Bibescu nr. 44) cu un curs despre voluntariat intitulat „Voluntariatul nu e o poveste. Voluntariatul e de povestit!“.
Acţiunile continuă astăzi şi mâine, între orele 10.00-14.00, la Spitalul de Pediatrie Craiova, de pe strada Corneliu Coposu nr. 107, sub sloganul „Facem parte din viaţa comunităţii“. Voluntarii Asociaţiei Şanse Egale au început de ieri amenajarea spaţiului verde şi a locurilor de joacă din zona celor două centre de plasament ale DGASPC Dolj şi al Spitalului de Pediatrie Craiova. Vor vopsi leagănele, vor tăia iarba, vor asambla un joc nou, modern, iar miercuri, la ora 14.00, le vor preda beneficiarilor pentru ca micuţii găzduiţi de centrele de plasament sau cei internaţi în spital să se bucure, din nou, de locurile de joacă.
Joi este „Ziua Tăticilor“, aceştia fiind invitaţi împreună cu micuții, între orele 17.00-21.00, în Parcul „Nicolae Romanescu“ (zona Foişor). Este o activitate aflată la cea de-a doua ediţie în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntaritului, prin care tătici şi copii sunt invitaţi la joacă.
Vineri, în intervalul 18.00-21.00, craiovenii sunt aşteptaţi în Piaţa „Mihai Viteazul“, la un spectacol artistic susţinut de voluntari, care va cuprinde muzică folk, expoziții de fotografie, creaţii hand-made, pictură pe sticlă.
Sub logoul „Gustul dulce al voluntariatului“, sâmbătă, începând cu ora 11.00, se vor împărţi în Piaţa „Mihai Viteazul“ carduri personalizate cu mesaje sau citate despre voluntariat tipărite pe plicuri cu seminţe de flori, precum și cărţi poştale cu reţete de dulciuri propuse de voluntarii din Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS