14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞerban Huidu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Şerban Huidu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Realizatorul TV Şerban Huidu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în urma accidentului soldat cu trei morţi, produs în octombrie 2011 în zona localităţii Timişul de Sus.
„Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au dispus pe 14 mai 2012, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului Huidu Şerban Sebastian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă“, a informat ieri Biroul de presă al Ministerului Public.
În 18 octombrie 2011, Parchetul Judecătoriei Braşov a început urmărirea penală faţă de realizatorul TV Şerban Huidu, pentru uciderea din culpă a trei persoane.
În urma accidentului provocat de Huidu şi-au pierdut viaţa Ioan Garbis, Magda Drăghici şi Ştefan Lungu Balogh, cei trei fiind colegi la o firmă din Braşov. În duminica de 16 octombrie 2011, ei se îndreptau spre Aeroportul Otopeni pentru a aştepta un client din străinătate.
În 16 octombrie 2011, Şerban Huidu circula dinspre Capitală spre Braşov, iar la ieşirea din localitatea Timişul de Sus, într-o zonă în care sunt curbe, a intrat cu maşina pe contrasens şi a izbit autoturismul Dacia în care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla în maşină împreună cu soţia sa, cu cei doi copii în vârstă de doi şi patru ani şi cu bona acestora.
Concret, în timp ce se deplasa pe DN 1, în dreptul kilometrului 149 din direcţia Predeal spre Braşov, aflat la volanul unui autoturism de teren, Şerban Huidu, în urma neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil ud), a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o Dacie Logan ce venea din sens opus. În urma impactului a rezultat decesul ocupanţilor autoturismului Logan.
Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului, maşina condusă de realizatorul TV Şerban Huidu rula cu 87 km/h, în condiţiile în care limita de viteză era de 50 km/h, şi a intrat pe contrasens. „Huidu putea preveni producerea accidentului dacă şi-ar fi păstrat banda de circulaţie. Starea de pericol s-a declanşat în momentul în care Şerban Huidu a pătruns pe contrasens. Nu s-a putut stabili dacă putea sau nu să evite producerea accidentului“, potrivit concluziilor expertizei tehnice ale cărei rezultate au fost transmise pe 23 martie 2012 Parchetului.
Expertiza stabileşte că accidentul a avut loc pe sensul opus celui de pe care venea maşina condusă de Şerban Huidu, el fiind cel care a intrat pe contrasens, în timp ce şoferul celeilalte maşini implicate în accident, un Logan, nu a avut nici o vină, circula corect şi n-a tăiat curba. Maşina vedetei TV i-a apărut brusc în faţă. Conform expertizei, Loganul rula cu 40 de kilometri la oră.
După accidentul rutier din octombrie 2011, Huidu a fost supus unei expertize medico-legale. Medicii legişti au comunicat ulterior Parchetului Judecătoriei Braşov concluziile expertizei în cazul lui Huidu, care a relevat faptul că acesta era apt să conducă în 16 octombrie 2011, când a produs accidentul rutier din Timişul de Sus.
Mediafax

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS