16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Un candidat PSD la primărie a murit
Candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la funcţia de primar al comunei vâlcene Mădulari, Sorin Zamfirescu, a decedat duminică, în urma unui infarct, informează NewsIn. Prefectul judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu, a declarat că, potrivit legii, social-democraţii nu mai au dreptul să-şi desemneze alt candidat şi că numele candidatului PSD nu va mai fi trecut în buletinele de vot – formularele nefiind încă tipărite. În judeţul Vâlcea a mai avut loc o situaţie similară la alegerile din 2008, când preşedintele încă în exerciţiu al Consiliului Judeţean Vâlcea, conservatorul Dumitru Buşe, a încetat din viaţă. Atunci, Dumitru Buşe se afla în campanie electorală, el candidând din partea partidului său pentru funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea.
Click News

Jaf în Defileul Jiului
Doi bărbaţi din Hunedoara, în vârstă de 48, respectiv 19 ani, au fost prinşi la furat în Defileul Jiului, pe teritoriul judeţului Gorj. Cei doi au sustras din maşina unui hunedorean din Aninoasa, care îşi parcase autoturismul în punctul Cârligul Întors, un radio-casetofon auto, o roată de rezervă, o trusă medicală şi alte bunuri pe care le avea în portbagaj, în valoare de 1.500 de lei. După spargere, bărbaţii au fugit cu o maşină, dar au fost prinşi la ieşirea din Defileul Jiului, la un filtru al poliţiei. Aceştia au fost reţinuţi duminică, iar ieri au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile.
Eugen Măruţă

Zilele Oraşului Târgu Jiu au loc pe insuliţă 

Primăria Târgu Jiu anunţă cetăţenii că Zilele Oraşului vor avea şi în 2012 aceeaşi locaţie ca şi anul trecut, adică insuliţa Jiului, lângă Parcul Central. Municipalitatea nu a schimbat locul de desfăşurare a manifestărilor, în ciuda faptului că în Târgu Jiu s-a tot vorbit de organizarea Zilelor Oraşului în incinta unui nou târg auto recent deschis în oraş. Zilele Oraşului Târgu Jiu vor începe pe 20 mai şi se vor încheia pe 27 mai.
Eugen Măruţă

Rata şomajului în judeţul Olt a scăzut uşor în aprilie
Rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului Olt la sfârşitul lunii aprilie 2012 a scăzut uşor, până la 6,13%, a anunţat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt printr-un comunicat. Din totalul şomerilor înregistraţi, femeile reprezintă 40,88%, rata șomajului în rândul acestora fiind de 5,33 %. Numărul total al persoanelor fără loc de muncă din evidenţele instituţiei a fost luna trecută 10.793 (dintre care femei 4.412 ), cu 567 mai mic faţă de finele lunii anterioare. Din totalul şomerilor înregistraţi la nivel judeţean, 3.256 sunt şomeri indemnizaţi (2.908 cu indemnizaţie de şomaj 75% şi 348 cu indemnizaţie de şomaj 50%) şi 7.537 neindemnizaţi. Potrivit statisticii realizate de AJOFM Olt, comparativ cu luna martie, numărul şomerilor indemnizaţi existenţi în luna aprilie în evidenţe a scăzut cu 422, iar numărul şomerilor neindemnizaţi, cu 145.
Click News

Teodora Ciobanu, şefă la Centrul „Brâncuşi“
Şefa Direcţiei de Asistenţă Socială din Târgu Jiu, Teodora Ciobanu, îl va înlocui pe Ovidiu Popescu la şefia Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi“. După expirarea preavizului de 30 de zile, Ovidiu Popescu, directorul Centrului de Cultură „Constantin Brâncuşi“ Târgu Jiu, va fi înlocuit cu Teodora Ciobanu, care va asigura interimatul până la organizarea unui nou concurs pentru acest post. Ovidiu Popescu a demisionat săptămâna trecută din funcţie invocând motive de sănătate.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS