9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorjeancă medaliată la CE de gimnastică

Gorjeancă medaliată la CE de gimnastică

O gimnastă născută în comuna gorjeană Bustuchin a câştigat trei medalii de bronz şi una de argint la Campionatele Europene (CE) de la Bruxelles

Gimnasta Andreea Munteanu, de 13 ani, a cucerit trei medalii de bronz şi una de argint la bârnă, în finala la individual compus, în competiţia destinată junioarelor. În urma evoluţiei sale, sportiva s-a clasat pe locul trei, cea mai mare notă primind-o la bârnă. Părinţii gimnastei au susţinut-o moral pe Andreea Munteanu de acasă şi se declară mândri de performanţele înregistrate de fiica lor. Dana Munteanu, mama sportivei, a declarat că a crezut tot timpul în talentul fiicei sale la acest sport şi a fost sigură de reuşita acesteia. Sora geamănă a Andreei Munteanu a practicat şi ea gimnastica de performanţă, însă, din cauza unei accidentări, a fost nevoită să renunţe la acest sport şi a ales gimnastica aerobică.

Vor noi medalii

Părinţii micuţei îşi pun toate speranţele în gimnasta care a cules laurii victoriei la Campionatele Europene şi speră ca performanţa să fie repetată şi la alte concursuri la care va participa. „A luat cea mai mare notă din concurs la bârnă, la individual şi la echipe tot la fel. Emoţiile au fost mari şi foarte mari. M-am rugat tot timpul pentru ea să iasă bine şi mi-a fost teamă să nu-i transmit şi ei emoţiile mele. A fost un concurs foarte strâns, fiind fete bune din Rusia, din Italia, din Marea Britanie. A fost foarte greu. Ne rugăm pentru ea să iasă bine şi la următoarele concursuri să vină acasă cu medalii. Suntem cei mai mândri părinţi din lume şi numai noi ştim cu câtă bucurie în suflet o aşteptăm acasă“, a povestit Dana Munteanu, din Bustuchin. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS