5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Teatru de păpuşi cu „Frumoasa şi bestia“
Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri“ va pune în scenă sâmbătă, de la ora 12.00, piesa „Frumoasa şi Bestia“. Inspirată din binecunoscuta poveste a copilăriei, ea este regizată de Valentin Dobrescu, acesta ocupându-se şi de scenariu. Eustaţiu Gregorian semnează scenografia, iar muzica piesei îi aparţine lui Alin Macovei-Moraru. Distribuţia spectacolului, care a avut premiera în anul 2004, reuneşte actori precum Ionica Dobrescu, Mircea Surdu, Oana Stancu, Adriana Ioncu, Alla Cebotari, Iulia Cârstea şi Daniel Mirea. Reprezentaţia are loc în sala de spectacole a Teatrului Liric „Elena Teodorini“.

România, reprezentată la WOMEX
Ovidiu Lipan Ţăndărică, trupa Hara şi Ducu Bertzi vor reprezenta, printre alţii, România la Expoziţia Internaţională Muzicală WOMEX, desfăşurată între 17 şi 21 octombrie la Salonic (Grecia). Conform Agerpres, acesta este un semn al deschiderii către potenţialul muzical din sud-estul Europei. Giorgos Markakis, membru în grupul World Music al Uniunii Europene de Radio, a afirmat că WOMEX nu este doar un eveniment comercial. 2.500 de delegaţi, 300 de jurnalişti, 300 de artişti şi mii de vizitatori sunt aşteptaţi să participe la expoziţie, România fiind foarte importantă în acest eveniment. Vizitatorii vor putea cunoaşte oraşul, artiştii, monumentele şi tradiţiile locului, expoziţia fiind o celebrare a muzicii lumii.

Presa din ţara noastră, parţial liberă
În România, dar şi în alte 72 de ţări, printre care Bulgaria, Serbia, Ungaria, Moldova şi Italia, presa este doar parţial liberă, informează Mediafax. Potrivit unui raport realizat de Freedom House, numai 66 de ţări au o presă liberă, pe primele locuri situându-se Finlanda, Norvegia şi Suedia. În acelaşi timp, 72 de ţări au fost considerate ca având o presă parţial liberă, România fiind inclusă între acestea şi ocupând locul 86 la nivel global, la fel ca Republica Dominicană. Freedom House este o organizaţie nonguvernamentală internaţională cu sediul central la Washington, care face cercetări şi pledează pentru libertatea presei şi respectarea drepturilor omului. Anual, Freedom House lansează un raport privind gradul de libertate al presei din numeroase ţări.

Concert la 35 de ani de Iris
Legendara trupă românească de rock Iris aniversează, în acest an, 35 de ani de activitate muzicală. Cu acest prilej, grupul va susţine un concert pe 22 iunie, pe Arena Naţională din Capitală, acesta fiind primul concert organizat pe noul stadion. Totodată, spectacolul este şi cel mai mare eveniment organizat, până acum, pentru o formaţie românească. El va putea fi urmărit în cele mai bune condiţii, instalaţiile de sunet şi lumini ridicându-se la cele mai înalte standarde tehnice. Biletele de intrare costă între 50 şi 150 de lei, fiind disponibile pe site-urile myticket.ro, eventim.ro, bilet.ro, blt.ro, biletoo.ro, bilete.ro, în magazinele Diverta şi la oficiile Poştei Române, semnalizate Bilete.ro.

Ana Ularu filmează pentru Susanne Bier
Actriţa româncă Ana Ularu filmează, în această perioadă, la Praga, pentru cea mai recentă peliculă semnată de regizoarea daneză Susanne Bier, câştigătoarea de anul trecut a Oscarului pentru cel mai bun film într-o limbă străină („In a Better World“). Ana Ularu, de 26 de ani, joacă împreună cu Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence (interpreţii rolurilor principale). Ana a primit, anul acesta, trofeul Shooting Stars la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin şi Premiul Gopo pentru Cea mai bună actriţă într-un rol principal în 2012. Ea o interpretează pe Rachel Hermann, mama copilului lui George Pemberton (Bradley Cooper) şi femeia care credea că îi va fi aleasă, dar ajunge să fie ilegitimă şi ameninţată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS