12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn mort şi cinci răniţi la Rojişte

Un mort şi cinci răniţi la Rojişte

Un bărbat şi-a pierdut viaţa şi alte cinci persoane au fost rănite în urma a două accidente rutiere produse luni seară şi marţi, în localitatea
doljeană Rojişte

Potrivit poliţiştilor Serviciului Rutier Dolj, ieri, în jurul orei 12.00, Alin Bârsanu, de 30 de ani, din comuna Sadova, în timp ce conducea un BMW pe DN 55, dinspre Craiova către Bechet, în comuna Rojişte l-a accidentat pe Constantin Negrilă, de 50 de ani, care mergea pe partea dreaptă a drumului. Bărbatul a decedat la scurt timp după producerea accidentului din cauza rănilor grave suferite. Poliţiştii de la Rutieră au stabilit că accidentul s-a produs din cauza neatenţiei şoferului BMW-ului, care nu l-a observat pe bărbatul care mergea pe marginea drumului. Alin Bârsanu a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat că acesta nu consumase băuturi alcoolice înainte să se urce la volan, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.
Luni seară, tot în Rojişte, a fost înregistrat un alt accident rutier, în urma căruia cinci persoane au fost rănite. Sandor Bartha, de 32 de ani, din localitatea Sfântu-Gheorghe, Covasna, care conducea un tir pe DN 55 dinspre Craiova către Bechet, în localitatea Rojişte a lovit din spate un Opel înmatriculat în Bulgaria, condus de Mihai Cioabă, de 21 de ani, din comuna Mârşani. În urma impactului violent, Opelul a fost proiectat pe contrasens, iar tirul a ieşit de pe drum în dreapta şi a trecut printr-un gard de sârmă.
La locul accidentului a fost trimisă o ambulanţă SMURD, un echipaj de descarcerare şi alte trei ambulanţe, care au transportat la spital răniţii – şoferul şi cei patru pasageri din Opel. Stela M., de 16 ani, pasageră în Opel, a fost rănită grav, iar şoferul şi ceilalţi trei pasageri – Dana Mihai, Lucia Mihai şi Păpuşa Mihai, au suferit leziuni uşoare.
Poliţiştii doljeni au stabilit că vinovat de producerea accidentului este şoferul tirului, care nu a păstrat suficientă distanţă faţă de Opelul al cărui şofer a redus viteza pentru a vira stânga pe un drum lateral.  

Accident mortal şi la Perişor
 
Tot luni, în jurul orei 16.30, în localitatea doljeană Perişor, un bătrân de 74 de ani a fost accidentat de o autoutilitară. Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au precizat că, luni, Costică Moldoveanu, de 56 de ani, din Bucureşti, în timp ce conducea o autoutilitară către Calafat, a acroşat cu partea dreaptă a maşinii coada lopeţii cu care Constantin Lungu, de 74 de ani, din localitate, curăţa frizura asfaltică de pe marginea drumului. În urma accidentului, bătrânul a fost proiectat pe şosea şi a fost rănit grav. Lungu a fost transportat la spital, însă medicii nu au reuşit să-i salveze viaţa.
Şi în acest caz, şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Costică Moldoveanu este cercetat de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS