11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraioveancă minţită la recrutarea pentru un post la Ford

Craioveancă minţită la recrutarea pentru un post la Ford

O tânără din Craiova a reclamat la GdS că după ce a aplicat la firma de recrutare Manpower şi i s-a comunicat de trei ori că a trecut testul, a patra oară i s-a spus că, de fapt, testul îl trecuse o altă persoană cu acelaşi nume. Manpower a recunoscut  că s-a produs o eroare.

O tânără de 33 de ani din Craiova ne-a scris pe [email protected] despre modul în care a fost indusă în eroare de către angajaţii companiei de recrutare Manpower, atunci când a aplicat pentru un post la Ford. Ea nu contestă faptul că a picat testul, ci susține că a fost indusă în eroare de recrutatori, spunându-i-se în repetate rânduri că fusese selectată, ca la final să afle că nu mai era pe listele cu cei admişi. „Am dat testarea la sfârşitul lunii aprilie şi în sală ni s-a spus că primim răspuns în trei zile lucrătoare, fie pozitiv, fie negativ. Am dat testarea, am aşteptat patru zile, nu am primit nimic, am sunat, am vorbit cu o doamnă care nu s-a prezentat şi m-a întrebat numele şi CNP-ul, a verificat toate datele şi mi-a confirmat că am trecut testarea, dar trebuie să aştept să mă sune pentru interviu. Am mai aşteptat încă patru zile, am sunat şi la fel mi s-a spus, am simţit că este ceva în neregulă, am zis să mai aştept! Am mai aşteptat încă patru zile şi am sunat din nou, a treia oară mi s-a spus acelaşi lucru, că am luat testarea, dar trebuia să mai aştept“, a precizat femeia în reclamaţia adresată GdS.

Compania de recrutare făcuse o… eroare

Dar nu a durat mult şi compania de recrutare a anunţat-o pe femeie că nu ea fusese selectată pentru interviu, ci o altă persoană cu acelaşi nume şi prenume. „În aceeaşi zi, la interval de 20 de minute, am primit un telefon de la firma respectivă, am vorbit cu o doamnă care nu s-a prezentat şi mi-a zis că s-a făcut o greşeală în baza de date şi, de fapt, am picat testarea, o altă persoană cu numele meu trecuse…“, povesteşte fosta concurentă pentru un post la Ford, care din motive personale doreşte să nu îşi dezvăluie identitatea. Ea susţine că, după ce a telefonat la sediul Manpower din Bucureşti să anunţe eroarea care s-a făcut în ceea ce o priveşte, a fost sunată de la Craiova şi a fost invitată la agenţie. Dar nici până în ziua de azi nu a ajuns să stea de vorbă faţă în faţă cu recrutatorii. „Nu am de ce să mă duc acolo. M-au chemat să rezolvăm problema, dar ce problemă să rezolvăm, din moment ce ei m-au minţit că am trecut testul şi că voi fi chemată la interviu?! Dar vreau să fac publice astfel de informaţii, pentru că mai sunt şi alţii în situaţia mea“, a spus femeia, ieri, la telefon, contactată fiind de GdS.

Răspunsul Manpower: există un Regulament al selecţiei

Manpower susţine că regulamentul campaniei de recrutare a fost comunicat candidaţilor şi a fost afişat pe uşa sediului companiei, astfel încât orice persoană care dorea să aplice pentru un post la producătorul auto să fie în cunoştinţă de cauză.
„Politica agenţiei noastre nu ne permite să furnizăm informaţii cu caracter personal despre candidaţii noştri. Eventualele nemulţumiri ridicate de candidaţi pot fi soluţionate direct de noi împreună cu aceştia, la sediul agenţiei, urmând procedura standard de management al reclamaţiilor, ca parte a regulamentului procesului de selecţie care a fost comunicat către candidaţi şi care se află afişat şi la sediul agenţiei noastre. Astfel, candidatul poate trimite o solicitare la adresa [email protected], urmând a fi contactat pentru rezolvare“, a precizat directorul agenţiei craiovene a Manpower, Sorin Diulescu. În Regulamentul cu pricina se precizează că reclamaţiile trimise în scris către Manpower „se soluţionează în luna mai, după finalizarea procesului de selecţie“. Directorul Manpower nu a precizat câte reclamaţii au fost înregistrate de companie în urma procesului de selecţie pentru angajaţii Ford.
Tânăra respinsă la selecţie recunoaşte că nu a trimis nici o reclamaţie scrisă pe e-mail-ul Manpower şi spune că nu a semnat nici un regulament. Ea mai spune că va merge mai departe „până se face dreptate“, dar nu doreşte să acţioneze firma de recrutare în instanţă, ci susţine că va adresa o reclamaţie la conducerea Ford, privind procesul de recrutare organizat de Manpower.

7.000 de candidaţi pe 500 de posturi

Pentru cele 500 de posturi oferite de Ford au aplicat aproximativ 7.000 de persoane din Craiova şi din împrejurimi. „Bătălia“ pentru un loc de muncă în fabrica auto a fost destul de strânsă: 14 candidaţi pentru un post, în medie. În mod firesc, au fost respinse aproximativ 6.500 de persoane. Ford a anunţat că până în luna iunie angajează 500 de persoane, cu predilecţie operatori de bandă, pentru a începe producţia noului model Ford B-Max care va intra în fabricaţie în producţia de serie în perioada următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS