13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞpagă pentru admiterea la Şcoala de Poliţie

Şpagă pentru admiterea la Şcoala de Poliţie

Socrul unui poliţist craiovean de la Crimă Organizată a ajuns în spatele gratiilor sub acuzaţia de trafic de influenţă, după ce ar fi primit echivalentul a aproape 4.000 de euro pentru a „aranja“ admiterea unui doljean la Şcoala de Poliţie.
Poliţiştii doljeni de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), lucrând sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi cu sprijinul logistic al SRI, l-au încătuşat ieri pe craioveanul Nicolae Şuleapă, socrul poliţistului Lepădătescu de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Craiova. Pe numele lui Şuleapă a fost întocmit un dosar privind săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Potrivit documentelor de la dosar, învinuitul ar fi încasat anul trecut nu mai puţin de 11.000 de lei de la un bărbat din Băileşti, căruia i-ar fi promis că îi „aranjează“ să fie admis la o şcoală de agenţi aparţinând Ministerului de Interne. Cum zilele treceau, iar promisiunea nu se împlinea, bărbatul a mers la Parchet şi la Poliţie pentru a-l denunţa pe cel care-i luase banii.
Zilele trecute, Şuleapă a discutat din nou cu tânărul dornic să ajungă agent şi i-a spus că au început înscrierile la Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare de la Târgu Ocna, iar dacă e interesat să ajungă acolo, atunci să vină cu restul de bani. „Preţul“ stabilit iniţial pentru aranjarea admiterii la această şcoală era de 4.000 de euro, aşa că trebuia achitată şi diferenţa, pe lângă banii daţi anul trecut.
Ieri-dimineaţă, „clientul“ s-a întâlnit cu socrul poliţistului şi i-a dat 5.000 de lei pentru serviciul promis. Banii erau însă marcaţi, Nicolae Şuleapă fiind prins în flagrant chiar în faţa spălătoriei pe care o deţine vizavi de fabrica Pan Group din Craioviţa Nouă. Poliţiştii de la DGA l-au prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj în faţa unui procuror, care, după ce l-a audiat, a semnat o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Oamenii legii bănuiesc că şi alte persoane au apelat la „serviciile“ lui Şuleapă, aşa că aşteaptă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj sau la sediul din strada Amaradia al DGA Dolj şi alte eventuale victime care i-ar fi dat acestuia bani pentru diferite „aranjamente“.
Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS