10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRomii scandalagii, lăsaţi liberi de judecători

Romii scandalagii, lăsaţi liberi de judecători

Judecătorii gorjeni au decis că romii reţinuţi în urma scandalului care a avut loc săptămâna trecută în Târgu Jiu pot fi anchetaţi în stare de libertate.
Poliţiştii şi procurorii au solicitat emiterea unor mandate de arestare de 29 de zile pentru cei doi romi bătăuşi, unul de 48 de ani, iar celălalt de 22 de ani. În ciuda faptului că un bărbat şi o femeie au ajuns în stare gravă la spital, magistraţii au stabilit că nu se impune arestarea preventivă a agresorilor şi că aceştia pot fi anchetaţi în stare de libertate, acest lucru nefiind o ameninţare la adresa victimelor sau a celorlalţi participanţi la scandalul în care au fost folosite arme albe şi chiar unelte. Este vorba de topoare, săbii, cuţite sau sape. Interesant este şi faptul că, deși una dintre victime, o femeie de 38 de ani, a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţă din Craiova, ancheta în dosar vizează infracţiunea de violare de domiciliu.
De amintit că sâmbătă, două familii de romi s-au răfuit în cartierul Obreja, din Târgu Jiu, din cauza unei tinere care nu dorea să se căsătorească.
Scandalul s-a lăsat cu sânge şi victime spitalizate. Poliţia a intervenit în forţă, iar conflictul putea degenera chiar la Spitalul de Urgenţă din Târgu Jiu, unde au ajuns răniţii.
Potrivit deciziei magistraţilor din Târgu Jiu, cei doi romi au primit doar interdicţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 29 de zile.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS