8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRăfuială cu săbii, topoare şi cuţite între romi

Răfuială cu săbii, topoare şi cuţite între romi

Un scandal produs la sfârşitul săptămânii trecute între două familii de romi din Târgu Jiu a băgat spaima în cartierul Obreja. Două persoane au fost reţinute şi alte două au ajuns la spital cu multiple traumatisme şi răni provocate de săbiile, cuţitele şi parii folosiţi în altercaţie.
Cele două familii nu au ezitat să facă uz în timpul răfuielii chiar şi de topoare sau sape. Interesant este că aceste două familii se înrudesc, iar conflictul ar fi izbucnit din cauza unei tinere care nu ar fi dorit să se căsătorească potrivit planurilor făcute de părinţi.
Romii nu au putut fi despărţiţi decât de poliţiştii de la Serviciul  de Intervenţie Rapidă. În ciuda acestui lucru, scandalul s-a lăsat cu doi răniţi.

De la scandal, la spital

Doi dintre romii implicaţi în scandal au ajuns la Spitalul de Urgenţă din Târgu Jiu. Este vorba de un bărbat de 46 de ani şi o femeie de 38 de ani.
Întrucât suferise răni mai grave, tânăra a fost trimisă pentru investigaţii la Spitalul de Urgenţă din Craiova. „În conflict au fost implicate şapte persoane. S-a constatat că S.I., de 48 de ani, şi B.E., de 22 de ani, având asupra lor obiecte contondente, au pătruns, fără drept, în curtea locuinţei lui B.I. şi au exercitat acte de violenţă asupra membrilor familiei proprietarului. Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au dispus împotriva celor doi măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, pe o perioadă de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de violare de domiciliu“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Ionuţ Daniel Tică.
Altercaţiile dintre membrii celor două familii au continuat şi pe holurile Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, unde poliţia a fost prezentă pentru a menţine ordinea, astfel încât conflictul s-a desfăşurat doar la nivel verbal. Cei doi romi reţinuţi de poliţie au fost prezentaţi ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cu propunere de arestare preventivă.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS