10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecătorul Sever Dumitraşcu, cercetat în libertate

Judecătorul Sever Dumitraşcu, cercetat în libertate

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis ieri ca judecătorul Sever Dumitraşcu, de la Tribunalul Mehedinţi, să fie cercetat în stare de libertate, după ce a accidentat un copil şi a părăsit locul faptei, informează NewsIn. Judecătorul, care a fost reţinut vineri, a primit interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi contestată la instanţa supremă.
Procurorii Parchetului instanţei supreme l-au reţinut vineri pe judecătorul Sever Dumitraşcu şi au cerut instanţei CAB arestarea preventivă a magistratului pentru 29 de zile. Tot vineri, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi-a dat avizul pentru reţinerea şi arestarea judecătorului Sever Dumitraşcu. Potrivit declaraţiilor unor martori, joi seară, magistratul, aflat la volanul unui autoturism, ar fi lovit un copil de trei ani în centrul municipiului Drobeta Turnu Severin, în dreptul clădirii Palatului Administrativ. După producerea accidentului, judecătorul Dumitraşcu ar fi părăsit locul.
Sever Dumitraşcu este judecător sindic la Secţia civilă, contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Judeţean Mehedinţi şi fusese desemnat locţiitorul preşedintelui Biroului Electoral Judeţean Mehedinţi (care are sediul în Palatul Administrativ). Dosarul în care Dumitraşcu este cercetat pentru fugă de la locul accidentului a fost preluat de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS