17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBraconieri prinşi în plasa poliţiştilor de frontieră

Braconieri prinşi în plasa poliţiştilor de frontieră

Poliţiştii de frontieră din Drobeta Turnu Severin au prins în flagrant două persoane care pescuiau în Dunăre în perioada de prohibiţie, în dreptul localităţii Bistriţa. Suspecţii foloseau cinci plase de pescuit cu o lungime de 200 de metri, dintre care una de tip monofilament. Pentru reţinerea celor doi bărbaţi, poliţiştii de frontieră i-au supravegheat câteva minute în timp ce pescuiau din barcă, iar când au ajuns la mal i-au prins. În această perioadă este interzis pescuitul sub orice formă.
„Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au obţinut date şi informaţii că doi cetăţeni din localitatea Hinova, judeţul Mehedinţi urma să desfăşoare activităţi ilicite de braconaj piscicol în perioada de prohibiţie pe Dunăre, între localităţile Şimian şi Hinova. Pentru identificarea şi reţinerea braconierilor, oamenii legii au organizat o acţiune de supraveghere operativă pentru combaterea braconajului piscicol pe Dunăre, pe direcţia localităţii Bistriţa. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceştia sunt I. Ion, de 60 de ani, şi M. Emilian, de 18 ani, ambii din localitatea Hinova“, a declarat Valeriu Pera, purtător de cuvânt al IJPF Mehedinţi.
Cei doi bărbaţi au recunoscut că pescuiau în perioada de prohibiţie cu scopul de a vinde peştele în Drobeta Turnu Severin. De la locul săvârşirii infracţiunii, oamenii legii au ridicat cinci plase de pescuit, dintre care una tip monofilament în valoare de 500 de lei şi cantitatea de 9 kg de peşte.  
Braconierii s-au ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de pescuit în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie, producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament şi pescuitul cu unelte şi scule neautorizate.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă închisoarea între unu şi trei ani şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă de la unu la trei ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS