3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecător reţinut pentru accidentarea unui copil

Judecător reţinut pentru accidentarea unui copil

Sever Dumitraşcu, judecător sindic la Secţia civilă, contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Judeţean Mehedinţi, a accidentat joi un băieţel de trei ani. Judecătorul Dumitraşcu se afla joi, în jurul orei 16.30, la volanul autoturismului personal Kia, cu numărul de înmatriculare MH-10-DSV, a pătruns pe o stradă cu acces interzis din Drobeta Turnu Severin şi a lovit un copil.
„Strada este închisă circulaţiei maşinilor, cu excepţia celor de la consiliul judeţean. Copilul se juca în capătul străzii. Judecătorul a trecut ca şi cum era strada lui. L-a lovit pe copil şi a plecat. Nici nu a stat să vadă dacă e bine copilul sau nu. Era beat, de aceea nu a oprit“, a spus mama micuţului. Paznicul de la Consiliului Judeţean Mehedinţi a văzut cum s-a produs accidentul şi a sunat la Ambulanţă.
„Eram de serviciu când am  văzut că o maşină de culoare închisă, o Kia, a intrat pe stradă şi a dat peste un copil. A oprit un pic, apoi a plecat. Am mers repede la copil, plângea şi spunea că îl doare piciorul. Am sunat la 112. Apoi a venit şi poliţia. Nu pot să spun dacă şoferul era băut sau nu, dar nu avea voie să intre pe aici“, a spus paznicul consiliului judeţean. După producerea accidentului, judecătorul a dispărut de la faţa locului. Maşina acestuia a fost găsită în faţa locuinţei sale, iar el a fost depistat la Timişoara, procurorii emiţând pe numele său mandat de aducere.

Copilul este în afara oricărui pericol

Micuţul a fost transportat la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin pentru îngrijiri medicale. Rudele susţin că băiatul este în stare gravă, dar medicii infirmă acest lucru.
„Copilul era jos, avea sânge pe mâini şi picioare. A fost lovit rău. Nu înţeleg de ce nu a oprit. Trebuia să se dea jos, să vorbim. Dacă este judecător, pentru el nu există lege?“, a spus unchiul copilului.
Medicii spun că băiatul este în afara oricărui pericol.
„Am primit la Urgenţă un băieţel de trei ani, care prezenta o contuzie minoră la un picior şi câteva excoriaţii la o mână. A primit îngrijiri medicale şi este în afara oricărui pericol“, a declarat Claudia Jianu, medic la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin.

CSM a avizat reţinerea judecătorului
 
Laura Codruţa Kövesi, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a dispus preluarea cauzei şi efectuarea cercetărilor de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cauza a fost înregistrată iniţial la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, un procuror deplasându-se la faţa locului pentru cercetări.  Consiliul Superior al Magistraturii a avizat cererea procurorilor de la Secţia de urmărire penală şi criminalistică privind reţinerea şi arestarea preventivă a lui Sever Dumitraşcu, judecător la Tribunalul Mehedinţi. Dumitraşcu fusese desemnat locţiitorul preşedintelui Biroului Electoral Judeţean Mehedinţi.
Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS