24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDulgher mort pe şantierul Facultăţii de Electrotehnică

Dulgher mort pe şantierul Facultăţii de Electrotehnică

Un bărbat de 36 de ani, angajat ca dulgher la SC MARC CONSTRUCT SRL, firmă subcontractoare a D&T Industrial Equipment, societatea care construieşte Institutul de Cercetări pentru Ştiinţe Aplicate din campusul Facultăţii de Electrotehnică din Craiova, a murit vineri, strivit de un panou metalic.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, Laurenţiu Belu, de 36 de ani, din Craiova, şeful echipei de dulgheri a SC MARC CONSTRUCT, a încercat să desfacă singur panoul metalic al unui cofraj, care cântăreşte aproximativ 200 de kilograme, şi a fost prins între acesta şi o conductă de apă. La locul accidentului de muncă a fost trimisă o ambulanţă, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa tânărului, care intrase în stop cardio-respirator după ce fusese strivit de panoul de metal.  
Din primele cercetări făcute de inspectorii ITM s-a stabilit că dulgherul a încercat să scoată singur cofrajul unui pilon, lucrare care se face însă numai în echipă. În plus, procedurile în astfel de lucrări nu au fost respectate, pentru că acel cofraj trebuia susţinut de o macara în momentul demontării. „Din primele cercetări s-a stabilit că acel panou nu era asigurat sau susţinut de o macara, aşa cum ar fi trebuit. Vom continua ancheta pentru a stabili cu exactitate împrejurările, cauzele şi normele de securitate a muncii care au fost încălcate, dar şi persoanele răspunzătoare“, a declarat Cătălin Mohora, inspectorul-şef al ITM Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS