22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComedia bucureşteană ajunge în Bănie

Comedia bucureşteană ajunge în Bănie

Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova va fi luni, 14 mai, scenă pentru piesa Teatrului de Comedie din Bucureşti, „Femeia care şi-a pierdut jartierele“. Cu Silviu Purcărete pe post de regizor şi scenograf, reprezentaţia va începe la ora 19.30 în sala mare a Naţionalului craiovean, iar biletele pot fi cumpărate la preţurile de 60 sau 80 de lei, în funcţie de categoria dorită.
Spectacolul este imaginat ca o farsă, în care artişti şi mobile burgheze fantomatice alunecă graţios pe parchetul lucios. Întreaga montare se bazează pe un inteligent joc al oglinzilor, exploatat la maximum de regizor, în timp ce totul se petrece pe ritmurile stranii compuse de Vasile Şirli.
Premiera piesei a avut loc în vara anului trecut în Bucureşti, de atunci fiecare reprezentaţie jucându-se cu casa închisă. Craiova este primul oraş în care „Femeia care şi-a pierdut jartierele“ îşi începe reprezentaţiile din provincie.
Din distribuţie fac parte Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă, Mihaela Teleoacă/Dorina Chiriac, nume de rezonanţă din comedia românească. Scrisă în 1851 de maestrul vodevilului francez, Eugene Labiche, piesa le oferă celor trei actori partituri spumoase, traduse şi adaptate de acelaşi Silviu Purcărete, pe care publicul le va savura cu încântare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS