11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCercetaţi pentru trafic de persoane

Cercetaţi pentru trafic de persoane

Trei persoane, una din Craiova şi două din localitatea Năneşti – Vrancea, suspectate de comiterea infracţiunii de trafic de persoane, au fost reţinute miercuri de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, în urma unei acţiuni organizate de oamenii legii în oraşul Filiaşi.
Potrivit anchetatorilor, miercuri, în baza unei informaţii, ofiţerii BCCO Craiova, cu sprijinul Poliţiei Filiaşi şi sub coordonarea procurorilor DIICOT, au descins în oraşul Filiaşi pentru a reţine mai mulți indivizi suspectați că fac parte dintr-un grup de traficanţi de persoane.
În urma acţiunii au fost ridicaţi şi duşi la audieri Marius Tănasie, de 25 de ani, din Craiova, Daniel Gavrilă, de 23 de ani, şi Ancuţa Gavrilă, de 25 de ani, ambii din Năneşti, Vrancea. Din cercetările făcute până în prezent de anchetatori s-a stabilit că, în anul 2011, cei trei au racolat, transportat şi exploatat sexual în oraşul spaniol Bilbao Spania, două tinere din judeţul Dolj, de pe urma cărora au obţinut venituri de aproape 10.000 de euro. De racolarea victimelor se ocupa Ancuţa Gavrilă, care le promitea locuri de muncă bine plătite în Spania.
După ce i-a audiat pe cei trei tineri, procurorul de caz a dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Marius Tănasie şi a Ancuţei Gavrilă, iar faţă de Daniel Gavrilă a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara timp de 30 de zile. După ce au stat o noapte în arest, ieri după-amiază, Marius Tănasie şi Ancuţa Gavrilă au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane. Instanţa a respins însă propunerea procurorilor DIICOT şi a luat faţă de Tănasie măsura obligării de a nu părăsi localitatea, iar tinerei i-au interzis să părăsească ţara următoarele 29 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS