16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA răsturnat ambulanţa

A răsturnat ambulanţa

Cinci persoane au fost rănite uşor în urma unui accident rutier produs luni noapte, în apropierea Spitalului de Urgenţă din Craiova, în care au fost implicate o ambulanţă şi o autoutilitară.
Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au precizat că luni noapte, în jurul orei 23.45, la intersecţia străzii Marin Sorescu cu bulevardul 1 Mai, o ambulanţă condusă către Spitalul de Urgenţă din Craiova de Ştefănel Trică, de 47 de ani, a fost lovită de un Renault la volanul căruia se afla Sorin Boculescu, de 21 de ani, din localitatea doljeană Călăraşi. În urma impactului, ambulanţa s-a răsturnat, iar cei doi şoferi au fost răniţi uşor, ca şi asistenta ambulanţei, Marinela Stoenică, de 36 de ani, precum și pacientul – un cetăţean polonez, şi Mihai Popescu, de 29 de ani, translatorul acestuia.
Pacientul din ambulanţa răsturnată a fost preluat de alta şi transportat la Spitalul de Urgenţă.
Poliţiştii de la Rutieră au stabilit că ambulanţa, care avea pornite semnalele sonore şi luminoase, a trecut pe culoarea roşie a semaforului, în timp ce Renaultul condus de Boculescu a intrat în intersecţie pe culoarea verde. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, responsabili pentru producerea accidentului sunt ambii şoferi – Boculescu pentru că nu a acordat prioritate ambulanţei, iar Trică pentru că nu s-a asigurat când a intrat în intersecţie. Celor doi le-au fost suspendate permisele de conducere, iar poliţiştii doljeni au întocmit în acest caz un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Alte două accidente asemănătoare au fost înregistrate în ultimii ani în Craiova, vina fiind împărţită între şoferii implicaţi. În iunie 2008, o ambulanţă condusă pe strada Ştefan cel Mare de Aurel Popescu, de 57 de ani, din Craiova, a fost lovită în plin de un taxi la volanul căruia se afla Ionuţ Alexandru, de 22 de ani. În urma impactului, ambulanţa s-a răsturnat în mijlocul intersecţiei, iar medicul de pe salvare, pacientul şi pasagerul din taxi au fost răniţi uşor. Un alt accident în care a fost implicată o ambulanţă a avut loc în septembrie 2011, pe bulevardul 1 Mai. Şi atunci, un şofer care a trecut pe culoarea verde a lovit ambulanţa care a intrat în intersecţie pe culoarea roşie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS