6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj1 Mai, sărbătoarea Brădeştiului

1 Mai, sărbătoarea Brădeştiului

Ziua de 1 Mai a fost aleasă parcă anume ca ziua localităţii Brădeşti. Cum se putea ca o localitate frumoasă, cu oameni gospodari, tot mai înfloritoare de la un an la altul, să nu sărbătorească în mijlocul primăverii, când tufele de liliac dau în floare, când fruntea cerului este tot mai senină, iar brădeştenii muncesc de zor să plămădească rodul acestui an. „În anul 2009 am hotărât ca ziua comunei să fie sărbătorită pe 1 Mai. Încă de la prima ediţie am încercat şi pot spune că am reuşit să fac o tradiţie ca, în fiecare an, brădeştenii, dar şi cei care sunt alături cu sufletul de comuna noastră să se reunească şi să se bucure de ziua lor, într-o comună frumoasă, aşa cum este Brădeştiul. Fiecare ediţie s-a bucurat de succes, lucru care nu face decât să mă mulţumească şi să mă ambiţioneze“, a spus primarul comunei Brădeşti, Ionel Răcăreanu.
Sărbătoarea Brădeştiului se află, în 2012, la cea de-a  IV-a ediţie, iar manifestările încep pe 30 aprilie, culminând în cea de-a doua zi, 1 Mai. Spectacolele oferite în acest an se doresc a fi pe toate gusturile: concerte de muzică uşoară, muzică populară şi, la final, un foc de artificii.
Petrecerea va fi deschisă pe 30 aprilie cu un concert de muzică populară. Vor urca pe scenă: artiştii de la Ansamblul „Doina Gorjului“, Marcela Fota, Mirela Zisu, Mirela Radu, Mihaela Toncea, Sanda Argint, Ion Drăgan, Victoriţa Cica, Mirela Tapotă Lătăreţu, Claudia Torop, Maria Loga, Valentin Sanfira şi Oana Radu, una dintre participantele de la „Vocea României“.
În cea de-a doua zi, pe 1 Mai, brădeştenii vor fi încântaţi de: Lorena, Vărul Săndel, Adriana Antoni, Irina Loghin, Fuego, Alex de la Orăştie, Axinte, Valentin Sanfira, Ansamblul „Doina Gorjului“, Anca Neacşu şi formaţia NEK.
Spectacolele se vor desfăşura pe stadionul din Brădeşti şi vor începe în fiecare zi la ora 12.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS