12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFiu de primar, prins la braconat

Fiu de primar, prins la braconat

Fiul primarului comunei doljene Rast este cercetat de poliţiştii din cadrul IPJ Dolj pentru comiterea infracţiunii de braconaj, după ce s-a stabilit că tânărul, în noaptea de marţi spre miercuri, a împuşcat doi porci mistreţi.
Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au precizat că, marţi noapte, în jurul orei 2:30, o patrulă a Secţiei de Poliţie Rurală Rast aflată în serviciu a depistat, în apropierea comunei Rast, un autoturism Mazda care era condus de Claudiu Silişteanu, de 28 de ani, fiul primarului Iulian Silişteanu.
Oamenii legii au găsit în maşina acestuia o armă de vânătoare, calibrul 12, deţinută legal, şi 20 de cartuşe. Bănuind că tânărul ieşise la braconat, poliţiştii au verificat cu atenţie maşina şi au observat urme de sânge, motiv pentru care au început să caute prin împrejurimi probe care să le confirme bănuiala. La câteva sute de metri de maşina acestuia, au fost găsiţi doi porci mistreţi împuşcaţi. Aceştia fuseseră vânaţi de fiul primarului, deşi sezonul de vânătoare la mistreţi s-a încheiat de pe 15 februarie.
Reprezentanţii IPJ Dolj au mai precizat că arma a fost ridicată pentru cercetări, iar pe numele tânărului au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de braconaj. Legea vânătorii şi a braconajului cinegetic prevede că braconajul reprezintă, printre altele, vânarea în afara perioadelor în care este permisă vânătoarea la specia respectivă, faptă ce se pedepseşte cu închisoare de la trei la șapte ani sau cu amendă de la 5.000 la 25.000 de lei.
Cei doi porci mistreţi, în valoare de aproximativ 4.000 de euro, au fost predaţi Direcţiei Sanitar-Veterinare Dolj.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS