20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectorul CE Turceni, trimis în judecată

Directorul CE Turceni, trimis în judecată

Directorul Complexului Energetic (CE) de la Turceni, Marian Motocu, a fost trimis în judecată de procurorii târgujieni pentru comiterea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. Alături de Motocu au mai fost trimise în judecată şi alte persoane cu funcţii de răspundere în cadrul Complexului Energetic. Este vorba de Dan Gavrilescu, acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, precum şi de Paul Preda, acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. Pentru comiterea aceleiaşi infracţiuni va fi judecat şi afaceristul Constantin Gârlea. Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, în cursul anului 2006, inculpaţii Dan Gavrilescu, în calitate de director al Direcţiei Comerciale, Marian Motocu, în calitate de director al Direcţiei Tehnice, şi Paul Preda, în calitate de Şef Birou Plan – Devize la Direcţia Tehnică,  şi-au îndeplinit în mod defectuos sarcinile de serviciu, în ceea ce priveşte atribuirea unui contract.

Prejudiciu de 80.728 de lei

Gavrilescu, Motocu şi Preda sunt acuzaţi că au contractat, în numele societăţii, o cantitate de amoniac soluţie 25%, prin încălcarea prevederilor legale referitoare la calificarea ofertanţilor, fiind alocate fondurile necesare pentru atribuirea acelui contract. Conform procurorilor din cadrul Parchetului din cadrul Judecătoriei Târgu Jiu, prejudiciul creat Complexului Energetic de la Turceni este de 80.728 de lei. Potrivit aceleiaşi surse, în 2006, prin încălcarea prevederilor legale referitoare la calificarea ofertanţilor şi prezentarea unor oferte tehnice şi economico-financiare incomplete, frauduloase şi vădit neconcurenţiale, Constantin Gârlea (în calitate de administrator a două societăţi furnizoare) a oferit sprijin membrilor comisiei de evaluare a ofertelor din cadrul SC Complexul Energetic Turceni SA pentru ca aceştia, cu ştiinţă, să îndeplinească în mod defectuos sarcinile de serviciu. Astfel, comisia de evaluare a decis în mod ilegal atribuirea contractului de achiziţie de amoniac soluţie 25% societăţii administrate de Gârlea.
Procesul şefilor din CE Turceni se va desfăşura la Judecătoria Târgu Jiu. De precizat că Marian Motocu a fost numit luna trecută în funcţia de director general al CE Turceni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS