Acasă Local Gorj Simpozion naţional pe probleme medicale

Simpozion naţional pe probleme medicale

Municipiul Târgu Jiu va fi pentru a treia oară gazda Simpozionului Național „Patologia Respiratorie în Practica Medicală Curentă“. Acesta este programat să se desfăşoare în perioada 26-27 aprilie la Hotelul „Brâncuşi“ din municipiu.
Organizatori ai evenimentului sunt Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu“ din Dobriţa, împreună cu Houston NPA şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Gorj și al Universităţii „Constantin Brâncuși“. Simpozionul se desfăşoară sub egida Societății Române de Pneumologie, reunind unele dintre cele mai mari nume din domeniul pneumologiei românești. Coordonatorul manifestării este profesorul universitar doctor Constantin Marica, actual vicepreședinte al Societății Române de Pneumologie și expert al Organizației Mondiale a Sănătății.
În cadrul evenimentului vor fi susținute prezentări menite să clarifice aspectele legate de traseul pacientului cu boală respiratorie în sistemul sanitar, prin facilitarea unor dezbateri între specialişti cu privire la strategiile, instrumentele şi mecanismele cele mai eficiente în lupta pentru prevenirea şi controlul bolilor respiratorii în România.
Potrivit estimărilor făcute de către organizatori, sunt așteptate să participe la Simpozion peste 300 de persoane, medici și asistenți medicali care vor asista în paralel la cele două conferințe organizate pentru ambele categorii de participanți. La nivelul întregii țări, circa un milion de persoane suferă de astm bronșic, conform Societății Române de Pneumologie (mai 2011), iar încă un milion de români suferă de BPOC în formă avansată, potrivit The Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease (noiembrie 2011).  De asemenea, bolile de la nivelul aparatului respirator reprezintă una dintre principalele cinci cauze de deces la nivelul României, potrivit datelor Colegiului Medicilor din România (martie 2011). Altă problemă destul de gravă în ceea ce privește bolile respiratorii este tuberculoza. Conform Organizației Mondiale a Sănătății (septembrie 2011), doar 32% dintre pacienții diagnosticați cu această boală sunt tratați corespunzător, iar mulți întrerup tratamentul înainte de recomandările medicilor, astfel că bacteria maladiei capătă rezistență la antibiotice.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version