10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalȚigări ascunse în buzunare şi anvelopele maşinii

Țigări ascunse în buzunare şi anvelopele maşinii

Un bărbat de 44 de ani din Drobeta Turnu Severin a fost descoperit cu ţigări de contrabandă în maşină, în anvelopele autoturismului, dar şi ascunse prin hainele în care era îmbrăcat.
La controlul corporal poliţiştii au găsit 2.480 de ţigarete, iar la verificarea maşinii poliţiştii au descoperit 14.400 de ţigarete ascunse în anvelope şi alte 120 pe bancheta din spate. În total, bărbatul transporta 17.000 de ţigarete de contrabandă din Serbia.
Şoferul le-a mărturisit oamenilor legii că intenţiona să vândă ţigările ca să facă rost de bani pentru Paşte, dar s-a ales cu un dosar penal pentru colectarea, deţinerea şi desfacerea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal.
„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor în cooperare cu Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Drobeta Turnu Severin au oprit în trafic pentru control un autoturism, condus de S. Samir, de 44 de ani, din Drobeta Turnu Severin. La controlul autovehiculului, s-au descoperit 120 de ţigarete şi cinci litri de alcool pe bancheta din spate, iar în urma percheziţiei corporale asupra conducătorului auto s-au găsit 2.480 de ţigarete. În interiorul maşinii au fost descoperite 14.400 de ţigarete. Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de 8.500 de lei, precum şi alcoolul au fost confiscate, autoturismul fiind indisponibilizat, iar faţă de conducătorul auto au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deţinere şi desfacere a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal de mărfuri accizabile nemarcate sau marcate necorespunzător, peste limita prevăzută de lege“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt IPJ Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS