6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPoliţist anchetat pentru omor calificat şi deosebit de grav

Poliţist anchetat pentru omor calificat şi deosebit de grav

Agentul de poliţie gorjean Bogdan Eugen Papuzu este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate, reţinere nelegală şi cercetare abuzivă, omor calificat şi deosebit de grav. Poliţistul a fost reţinut în noaptea de duminică spre luni, în baza unei ordonanţe de reţinere, iar ieri procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au solicitat magistraţilor Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a poliţistului Papuzu. Agentul de poliţie Bogdan Eugen Papuzu este acuzat că în noaptea de 17 spre 18 noiembrie 2008, cu ocazia unei cercetări efectuate în urma unei sesizări privind un presupus furt dintr-un local, l-a ridicat pe Nicolae Druţu, din Stoina, şi l-a condus la postul de poliţie din localitate.

Bătut cu bestialitate în postul de poliţie

În sediul postului de poliţie, sub pretextul identificării, Nicolae Druţu a fost deţinut nelegal aproximativ patru ore,  timp în care nu au fost întocmite actele necesare reţinerii. Potrivit anchetatorilor, victima fusese totuşi identificată, prin legitimare, chiar la momentul în care agentul de poliţie, însoţit de un alt coleg, a ajuns la localul de alimentaţie publică din comuna Stoina unde fusese semnalat furtul. În timpul deţinerii nelegale, victima a fost lovită, ridicată de la sol după cădere  (de cinci-şase ori) şi lovită din nou. La un moment dat, bărbatul s-a lovit cu capul de un ghiveci de flori şi, ulterior, de podeaua de ciment din postul de poliţie. În dimineaţa zilei următoare, Nicolae Druţu a fost dus de către agenţii de poliţie la locuinţa surorii sale, unde, în jurul prânzului, a decedat.

Îşi recunoaşte parţial faptele şi este considerat pericol public

Potrivit referatului privind arestarea preventivă a agentului de poliţie Bogdan Eugen Papuzu, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie consideră că se impune arestarea poliţistului, întrucât lăsarea acestuia în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică. Anchetatorii au cerut luni emiterea unui mandat de arestare preventivă pe 29 de zile. Agentul de poliţie îşi recunoaşte parţial fapta săvârşită, admiţând faptul că s-a purtat abuziv în momentul în care l-a anchetat pe Nicolae Druţu, respectiv l-a lovit de două ori. La dosar există şi declaraţii ale unor martori care susţin că unul dintre poliţiştii care au participat la ancheta în urma căreia un cetăţean şi-a pierdut viaţa a dus maşina de serviciu la o spălătorie auto din Târgu Cărbuneşti pentru a spăla preşurile autoturismului de pete de sânge şi de vomă.

Moartea victimei a fost violentă

Maşina de poliţie fusese folosită la transportul victimei de la sediul postului de poliţie la domiciliul surorii acesteia. De precizat că agresiunea care a avut drept rezultat moartea localnicului Nicolae Druţu s-a produs chiar în sala de şedinţe a Postului de Poliţie din Stoina. Din concluziile medicilor legişti a rezultat faptul că moartea lui Nicolae Druţu a fost violentă, ea fiind cauzată de o contuzie, respectiv o hemoragie meningo-cerebrală consecutive unui traumatism cranio-cerebral acut cu fractura calotei şi bazei craniului. De asemenea, cu ocazia efectuării autopsiei s-a constatat existenţa a multiple leziuni pe aproape toate zonele corpului şi, totodată, existenţa unor fracturi costale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS