Acasă Local Gorj Spitalul Judeţean Târgu Jiu a oferit gratuit cursuri de prim ajutor

Spitalul Judeţean Târgu Jiu a oferit gratuit cursuri de prim ajutor

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a organizat ieri, pentru reprezentanţii administraţiei publice locale şi pentru jurnaliştii locali, un curs de acordare a primului ajutor. Acţiunea s-a desfăşurat la biblioteca unităţii spitaliceşti, a durat o oră şi s-a bucurat de participarea a peste 25 de persoane, între care preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, şi viceprimarul din Târgu Jiu, Ioan Roman Bărbuţi. Participanţii la curs au învăţat cum să acorde primul ajutor unei persoane rănite şi au avut la dispoziţie două manechine. Doctoriţa Maddy Huzu, şefa Secţiei Primiri Urgenţe, din cadrul Spitalului Judeţean, a fost cea care a ţinut cursul şi le-a explicat oficialităţilor paşii care trebuie făcuţi şi manevrele specifice ce trebuie executate pentru a salva viaţa unei persoane.

Merg şi în şcoli pentru a ţine cursul

Potrivit conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, cursuri similare vor fi organizate şi în unităţile de învăţământ din judeţ, în acest sens urmând să fie încheiat un protocol de colaborare cu fiecare şcoală în care medicii se vor deplasa. „A fost ideea conducerii spitalului să organizăm astfel de cursuri de prim ajutor. Aproape că nu există persoană care să nu fi fost sau la un moment dat să nu fie pusă în situaţia de a salva viaţa cuiva. Orice intervenţie trebuie să aibă în vedere câteva reguli de bază şi, dacă se acţionează corect şi la timp, se poate acorda primul ajutor până la sosirea ambulanţei şi poate fi salvată viaţa celui aflat la nevoie“, a declarat medicul Maddy Huzu. La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, s-a lăsat cu greu convins să participe şi la partea practică a exerciţiului, însă până la urmă a dat curs invitaţiei de a efectua o manevră de salvare de la sufocare, pe manechinul care i-a fost pus la dispoziţie. „A fost o plăcere să particip la acest curs şi chiar sunt mulţumit că am venit. Este o acţiune care are legătură cu Ziua Sănătăţii. Am deprins câteva manevre de la profesionişti şi oricând aceste informaţii te pot ajuta să intervii în anumite situaţii şi să salvezi viaţa cuiva, chiar şi în sânul familiei. Uneori depinde de modul de educaţie al fiecăruia salvarea unei vieţi. Cred că e bine să organizăm şi alte tipuri de cursuri care să fie benefice pentru oricine participă“, a spus Ion Călinoiu.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version