14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProxeneţi de Caracal

Proxeneţi de Caracal

Printre suspecţii de trafic de minore se află şi doi pompieri

Procurorii şi poliţiştii de la Crimă Organizată au anihilat ieri o grupare infracţională care se ocupa cu traficul de minori şi proxenetism pe raza judeţelor Olt şi Dolj.
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Olt, sprijiniţi de mascaţii poliţiei şi jandarmeriei din Olt şi beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor SRI din Olt şi Dolj, au efectuat ieri-dimineaţă, sub coordonarea procurorilor Biroului Teritorial Olt al DIICOT, şase descinderi simultane – trei în Caracal, judeţul Olt, una în comuna Deveselu, judeţul Olt, şi două în comuna Dioşti, judeţul Dolj, la domiciliile unor suspecţi de proxenetism şi trafic de minori. Şase suspecţi au fost ridicaţi cu această ocazie şi conduşi la audieri. Este vorba despre: Daniel Marinel Bogdan, de 39 de ani, soţia lui, Simona Mirela Bogdan, de 23 de ani, Nelu Claudiu Ţeculescu, de 42 de ani, toţi din Caracal, Costel Dănuţ C., de 17 ani, din Deveselu-Olt, Marinel Lăutaru, de 42 de ani, şi Daniel Laurenţiu Marin, de 29 de ani, ambii din Dioşti-Dolj.

Eleve filmate, apoi şantajate

Potrivit procurorilor şi poliţiştilor de la Crimă Organizată, cei şase constituiseră o grupare care acţiona sub comanda lui Daniel Marinel Bogdan, un recidivist din cazierul căruia nu lipsesc infracţiunile de viol.
De menţionat că doi dintre cei şase erau subofiţeri de pompieri, angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt. Este vorba despre Ţeculescu, din cadrul subunității de pompieri din Caracal, și Marin, detașat la subunitatea din comuna Osica.
„În perioada martie 2011 – aprilie 2012, membrii grupului infracţional organizat au recrutat tinere şi minore, în special eleve, pe care, prin obţinerea consimţământului acestora, şantaj sau ameninţări, le-au determinat să întreţină raporturi sexuale cu diferiţi bărbaţi racolaţi de aceştia, însuşindu-şi sumele de bani care rezultau. Actele sexuale se consumau, de regulă, la domiciliul a doi dintre membrii grupului infracţional, din municipiul Caracal, ori la trei unităţi hoteliere din aceeaşi localitate, iar tinerele erau înregistrate audiovideo în timpul întreţinerii raporturilor sexuale, în scopul şantajării lor ulterioare“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Concret, membrii bandei racolau minore – eleve cu vârste între 13-17 ani din şcolile şi liceele din Caracal – cu care întreţineau întâi ei relaţii sexuale, filmându-le în acest timp fără ştirea lor. Şantajate apoi cu aceste filme, fetele erau constrânse să întreţină relaţii sexuale cu clienţi găsiţi de membrii bandei. Proxeneţii duceau victimele fie la hotel, fie în diferite locaţii preferate de clienţi – la Dioşti, Redea sau Corabia. Preţul era de 100 de lei ora, timp în care o fată trebuia să „rezolve“ până la trei clienţi.
O parte dintre tinere erau pregătite pentru a fi traficate, prin intermediul unor reţele de proxeneţi, în Austria şi Belgia. Până în prezent, au fost identificate 25 de tinere exploatate sexual, dintre care 18 minore. Sumele câştigate sunt greu de apreciat. Doar de pe urma a cinci dintre fete, proxeneţii obţinuseră peste 65.000 de lei.
În cauză se efectuează cercetări pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS