16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPopeci, vizitat de şase ambasadori

Popeci, vizitat de şase ambasadori

Uzina de utilaj greu de la Craiova lucrează carcase de turbine folosite în centralele nucleare pentru Siemens, precum şi diverse utilaje pentru Volkswagen, Airbus sau Caterpillar

Participanţii la Forumul Economic Regional Oltenia 2012 au efectuat ieri o vizită la Popeci Utilaj Greu (PUG) Craiova, una dintre cele mai mari societăţi de profil din UE.
Ghid le-a fost chiar patronul firmei, omul de afaceri Constantin Popeci, care le-a povestit despre transformările prin care a trecut fabrica în ultimii zece ani.
Într-una dintre halele uzinei, delegaţia a putut vedea o uriaşă presă de compactat autoturisme, care va merge la export, în Rusia. Tot în acelaşi pavilion era expusă o pereche de roţi metalice produse pentru ABB Suedia. „La aceste produse, dăm garanţie pe viaţă, pentru că sunt folosite în minele de uraniu. Lucrăm numai pe comandă, nu producem nimic pe stoc“, a explicat Constantin Popeci. Oaspeţii au văzut apoi, pe rând, un utilaj care testează rezistenţa autoturismelor Volkswagen la impact şi carcase pentru turbinele produse de Siemens, folosite în centralele nucleare. „Producem inclusiv prese pentru realizarea cozii avionului Airbus A380, dar şi pentru Caterpillar, care şi-a relocat fabrica în China“, a mai spus Popeci. Delegaţia a trecut apoi în secţia de sudări şi prelucrări metalice, unde toţi muncitorii se aflau la lucru. Printre zgomotele produse de aparatele de sudură, flexuri şi utilajele de găurit şi prelucrare la rece, patronul le explica ambasadorilor străini că PUG a făcut deja contracte cu firma Siemens până în 2016, iar comenzile cresc cu 20% în fiecare an. Uriaşele maşini de prelucrare a carcaselor de turbine ce vor ajunge în America de Nord sunt realizate şi modernizate de PUG, o parte din finanţare venind de la UE. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS