16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalIMM-urile aduc bunăstare, nu marii investitori

IMM-urile aduc bunăstare, nu marii investitori

Forumul Economic Regional Oltenia a debutat ieri la Craiova în prezenţa ministrului agriculturii, Stelian Fuia, a mai multor reprezentanţi ai ambasadelor şi a numeroşi oficiali din Oltenia

Organizat de Instituţia Prefectului Dolj şi Fundaţia „Constantin Popeci“, Forumul Economic a debutat cu o vizită a ministrului agriculturii, Stelian Fuia, la fabrica de maşini şi tractoare din Craiova, MAT SA, apoi oaspeţii s-au strâns la ceremonia de deschidere organizată la sediul Prefecturii Dolj.
„Ne dorim o schimbare a abordării conceptuale a dezvoltării acestei regiuni. În ultima perioadă s-a vorbit foarte mult despre regionalizare şi nu întotdeauna entuziasmul vorbitorilor a fost dublat de o competenţă pe măsură. Oltenia nu duce lipsă de sectoare economice viabile, energia este unul dintre exemplele cele mai clare, pentru că este lider la producţia de energie, nici de performanţe în plan individual, nici investiţiile străine de anvergură nu ne lipsesc: Ford, Alro Slatina. Cu toate acestea, statisticile arată că este una dintre cele mai puţin dezvoltate regiuni din ţară. Este un paradox ale cărui explicaţii pot fi căutate în lipsa unei viziuni de dezvoltare a zonei. Este ceea ce încercăm să demarăm, să putem oferi exemplele de constituire a unei astfel de viziuni. Mediul de afaceri trebuie să fie motorul acestei economii. Factorii guvernamentali şi de autoritate publică au rolul de a prelua semnalele venite dinspre economia reală. Trăim într-o lume în care, dacă plouă în Asia, ne deschidem umbrelele în Europa. Este prima încercare de asemenea anvergură şi sunt convins că rezultatele vor fi pe măsura aşteptărilor“, a declarat prefectul Nicolae Giugea. Prezent şi el la deschidere, Constantin  Popeci a vorbit puţin şi la obiect. „Este un început care sperăm să dea rezultate foarte bune. Suntem dispuşi să muncim pentru alţii, suntem dispuşi să cumpărăm munca lor. Dar se zice că inginerii sunt inteligenţi şi nu se pot exprima. Vă invit să vedeţi firma şi faptele“, a spus Popeci. Ministrul agriculturii a precizat că bunăstarea populaţiei nu o aduc marii investitori, ci IMM-urile.
„Puteţi să mai aveţi în viitor patru-cinci investitori strategici, asta nu va schimba economia Olteniei foarte mult, viaţa economică şi bunăstarea populaţiei oriunde şi în Oltenia. Această schimbare o face sectorul IMM-urilor. Numai dezvoltând câteva mii de IMM-uri în următorii ani vom avea şi o dezvoltare armonioasă a întregii Oltenii. Rolul forumului este de a pune în legătură aceste oportunităţi cu cei care au bani, vor să investească, dar nu pot identifica din ţările de unde vin“, a spus ministrul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS