9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPercheziţii în casele carderilor

Percheziţii în casele carderilor

Ofiţerii de la Crimă Organizată au organizat ieri, în Craiova, Işalniţa şi Ghidici, sub supravegherea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, o acţiune pentru destructurarea unei grupări specializate în falsificarea de carduri bancare şi retrageri frauduloase de numerar.
Astfel, ieri-dimineaţă, oamenii legii au descins simultan la şapte adrese, cinci din Craiova, şi câte una din comunele Işalniţa şi Ghidici, la domiciliile unor persoane suspectate că fac parte din grupul infracţional.
Percheziţiile de ieri au fost efectuate după ce, miercuri noapte, în maşina unuia dintre membrii grupării au fost găsiţi 122.000 de dolari, bani care proveneau din extrageri frauduloase din bancomate din Germania, Spania, Portugalia, Mexic sau SUA.
Potrivit anchetatorilor, membrii grupului produceau, dar şi achiziţionau aparatură pentru copierea datelor cărţilor de credit, aparatură care ajungea pe bancomate de pe teritoriul României, dar şi în Germania, Spania, Portugalia, Mexic sau SUA. După ce se reuşea copierea datelor, cardurile străinilor erau clonate, după care se retrăgeau diverse sume de bani din conturile titularilor, mai ales de pe teritoriul SUA. Banii „traşi“ de pe carduri erau expediaţi în România, unor terţe persoane, prin intermediul serviciilor de transfer internaţional de bani sau prin curieri, și erau investiţi în afaceri legale. Anchetatorii bănuiesc că, până în prezent, membrii grupului au reuşit să scoată de pe cardurile străinilor peste 500.000 de dolari.
În urma percheziţiilor efectuate ieri, oamenii legii au ridicat trei guri de bancomat, sute de CD-uri, zeci de carduri bancare clonate şi suma de 2.500 de dolari. Aparatura a fost descoperită într-un apartament din blocul d5, din zona supermarketului Billa. În total, oamenii legii au ridicat şi dus la audieri patru persoane, care sunt cercetate pentru acces fără drept la un sistem informatic, deţinere de echipamente în vederea falsificării şi falsificare de instrumente de plată electronică, punerea în circulaţie de instrumente de plată falsificate şi spălare de bani.
În acest caz, procurorii DIICOT şi ofiţerii BCCO Craiova au colaborat cu ofiţerii Secret Service şi FBI, iar suportul informatic a fost asigurat de DGIPI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS