16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectorul unei şcoli de şoferi, prins cu şpagă

Directorul unei şcoli de şoferi, prins cu şpagă

Liviu Bană, directorul şcolii de şoferi DRIVETEST din Craiova, a fost reţinut ieri, în urma unui flagrant organizat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj pe strada Caracal din Craiova, în zona complexului Bănie.
Potrivit anchetatorilor, flagrantul de ieri a fost organizat după ce, două persoane s-au plâns ofiţerilor Anticorupţie că Liviu Bană, care este atât patron, cât şi director şi instructor auto la SC DRIVESTEST LIVIU BANA SRL Craiova, le-a cerut bani ca să intervină pe lângă examinatori ca să treacă proba practică pentru obţinerea permisului de conducere.
La sfârşitul anului trecut, un cursant al şcolii de şoferi a sesizat faptul că, în calitatea sa de instructor auto, în luna mai 2011, Bană i-a cerut 300 de euro pentru a interveni pe lângă poliţiştii examinatori în vederea promovării probelor practice pentru obţinerea categoriilor C, C+E şi D.
După ce au început cercetările în acest caz, marţi, alt cursant al lui Bană a sesizat că acesta i-a cerut 100 de euro sau 400 de lei pentru a-i pune o „pilă“ la poliţistul examinator cu care urma să dea „oraşul“.
Ieri, anchetatorii au pus la cale flagrantul, iar Liviu Bană a fost reţinut după ce luase cei 400 de lei de la denunţător, bani care fuseseră marcaţi înainte de organizarea acţiunii de prindere în flagrant. Instructorul Bană a fost audiat de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore. Bărbatul a fost dus în arestul IPJ Dolj, iar astăzi va fi prezentat judecătorilor de la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Cercetările în acest caz au fost făcute cu sprijinul ofiţerilor SRI.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS