15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDinel cere libertate

Dinel cere libertate

Curtea de Apel Bucureşti a admis, pe 22 februarie, o contestaţie în anulare formulată de omul de afaceri craiovean Dinel Nuţu, care fusese condamnat la șapte ani de închisoare în dosarul privind devalizarea Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR). Judecătorii au anulat atunci pedeapsa de şapte ani de închisoare dată tot de Curtea de Apel Bucureşti pe 4 aprilie 2011 şi au dispus punerea în libertate a lui Dinel Nuţu.
După ce a scăpat de cei şapte ani de puşcărie, Dinel a rămas „agăţat“ de alt dosar, denumit „Transgaz“, în acest moment fiind arestat preventiv în baza unui mandat emis de Judecătoria Sector 2 Bucureşti.
În acest dosar, Dinel Nuţu este acuzat alături de alţi opt inculpaţi că a prejudiciat compania de stat Transgaz Mediaş cu aproape 11 milioane de euro. Cei nouă inculpaţi sunt judecaţi din iulie 2010 pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. În aprilie 2011, după ce Dinel şi-a schimbat numele din Staicu în Nuţu şi a plecat din ţară, procurorii DNA au cerut şi obţinut arestarea preventivă a acestuia în dosarul „Transgaz“. Din aprilie 2011, instanţa a tot prelungit la cererea procurorilor mandatul de arestare, singurul care îl mai ţine pe Nuţu în puşcărie după decizia din 22 februarie a Curţii de Apel Bucureşti.
Miercuri, Nuţu a încercat să scape şi de acest dosar, însă magistraţii de la Judecătoria Sector 2 Bucureşti nu au fost de acord. Judecătorii au respins ca neîntemeiată cererea de încetare a procesului penal formulată de avocaţii lui Dinel Nuţu, care au motivat că şi în acest dosar, care a fost disjuns din dosarul BIR, există autoritatea lucrului judecat. În plus, instanţa a respins cererea de revocare a arestului preventiv. Hotărârea de miercuri poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS