12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCâini otrăviţi în Lăpuş Argeş

Câini otrăviţi în Lăpuş Argeş

O cititoare GdS a sesizat pe adresa de e-mail [email protected] faptul că, în ultimele zile, în cartierul craiovean Lăpuş Argeş au fost otrăviţi mai mulţi câini fără stăpân.
Informaţia oferită de cititoarea GdS s-a dovedit adevărată, pentru că reprezentanţii asociaţiilor pentru protecţia animalelor au confirmat că, în ultimele zile, în cartierul Lăpuş Argeş au fost otrăviţi mai mulţi maidanezi.
Aurelia Loacă, vicepreşedinta Federaţiei Române pentru Protecţia Animalelor, a declarat că într-adevăr, în Lăpuş Argeş, au fost găsiţi trei maidanezi morţi, ultimul fiind otrăvit miercuri. „Acestea sunt cazuri izolate, iar cei care îi otrăvesc sunt cetăţenii care nu suportă animalele şi înţeleg să rezolve în acest fel problema“, a explicat Aurelia Loacă.
Aceasta a mai spus că responsabili pentru acest lucru sunt şi cei de la Ecarisaj, care ridică câinii, îi sterilizează, deparazitează şi crotaliază, după care îi aruncă din nou pe străzi. Problema este că cei de la ecarisaj nu duc câinii în zonele de unde i-au luat, iar animalele devin agresive cu alţi câini sau chiar cu oamenii când ajung în locuri necunoscute. Iar de aici şi până la otrăvirea lor nu mai este decât un pas.
Reprezentanţii SC Salubritate Craiova, care are în subordine Serviciul de Ecarisaj, au catalogat astfel de incidente drept regretabile. „Acestea sunt cazuri izolate şi regretabile. Trebuie să se înţeleagă că, din cauza numărului mare de câini fără stăpân, cei de la Ecarisaj nu pot ţine o evidenţă precisă a acestora şi nu îi pot duce de fiecare dată în aceleaşi locuri din care au fost ridicaţi“, a declarat Flavius Sirop, directorul general al SC Salubritate.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS