20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMedici trimişi în judecată

Medici trimişi în judecată

Cei doi medici acuzaţi de moartea băieţelului de nouă ani, din Şerbăneşti – Olt, care a fost operat în 2010 pentru o fractură la braţ, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Paul Iancu, medic de gardă, şi Mircea Tusciuc, medic chirurg, sunt acuzaţi de ucidere din culpă, a informat ieri Parchetul Curţii de Apel Craiova.
Pe 23 mai 2010, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, Paul Iancu, medic primar ortoped la Spitalul Judeţean Slatina, care era şi medic de gardă, nu a examinat corespunzător pacientul minor, care se prezentase pentru îngrijiri medicale cu ambulanţa, stabilind în mod eronat diagnosticul.
Totodată, medicul specialist primar în ortopedie şi chirurgie pediatrică la aceeaşi unitate sanitară, Mircea Tusciuc, nu a acordat îngrijirile medicale necesare minorului pe perioada internării şi a decis, în mod inoportun, externarea pe 26 mai 2010.
Pacientul a fost reinternat în aceeaşi seară, iar în dimineaţa următoare, Tusciuc a decis amputarea membrului superior al copilului, însă din cauza complicaţiilor intervenite, acesta a decedat pe 27 mai 2010.
Raportul de expertiză medico-legală întocmit în cauză a concluzionat faptul că decesul minorului s-a produs ca urmare a modului necorespunzător de stabilire a diagnosticului de către cei doi inculpaţi, acordarea unor îngrijiri medicale neadecvate, nediagnosticarea în timp util a complicaţiilor tanato-generatoare, a lipsei de supraveghere atente şi corecte a bolnavului la internare şi pe perioada internării.
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Slatina.

Părinţii vor ca Tusciuc să plătească

Constantin Grigore, tatăl băiatului, îl consideră vinovat de moartea fiului său pe medicul Mircea Tusciuc, şeful Secţiei chirurgie infantilă, şi speră ca justiţia să facă dreptate în acest caz. „Am înaintat o plângere împotriva doctorului Mircea Tusciuc, pentru că îl consider vinovat de moartea băiatului meu. Vreau să fie pedepsit pentru că el nu l-a tratat la timp şi bine, iar, după ce l-a operat, copilul a murit. Las instanţa să decidă pedeapsa pe care o merită acest doctor“, a spus Constantin Grigore.
Familia copilului şi-a angajat un avocat. „I-am sugerat clientului meu să depună o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi una la Colegiul Medicilor. Deocamdată, domnul Grigore solicită doar măsuri legale. Clientul meu îl acuză pe medicul Mircea Tusciuc şi vrem ca acesta să fie cercetat pentru ucidere din culpă ca urmare a malpraxisului. Dovezile vor fi administrate de organul de cercetare penală, respectiv înscrisuri medicale, expertiză medico-legală, declaraţii ale martorilor şi ale părţilor implicate“, a declarat avocatul Pavel Eftenie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS