7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalParcul Domogled, cuprins de flăcări

Parcul Domogled, cuprins de flăcări

Dezastru în rezervaţia Parcului Naţional Domogled din Caraş-Severin, după ce un incendiu izbucnit din senin a mistuit peste 60 de hectare de vegetaţie uscată şi litieră. Circulaţia rutieră pe DE 70 a fost restricţionată pe un singur sens de mers, iar trenurile nu au mai putut circula miercuri seară dinspre Timişoara spre Drobeta Turnu Severin şi retur.
Ieri, pompierii din Caraş-Severin şi Mehedinţi încă se luptau cu flăcările.
„Incendiul este foarte puternic și încercăm să lichidăm toate focarele, dar, din păcate, vântul ne pune probleme, iar focul se extinde cu repeziciune. Din păcate, sunt şi pagube materiale, au ars două case şi o colibă“, a spus ieri şeful operaţiunii de la ISU Semenic.
Oamenii erau speriaţi, dar, cu toate acestea, autorităţile locale spun că nimeni nu a sărit în ajutorul pompierilor. „Din păcate, de la începutul anului şi până acum au avut loc mai multe incendii de vegetaţie în Parcul Domogled şi de cele mai multe ori pompierii au fost depăşiţi de situaţie, cu toate că au avut sprijin şi din partea celor de la Mehedinţi. Constat însă cu tristeţe că spiritul civic a dispărut şi oamenii nu mai vor să-i ajute voluntar pe pompieri. Ei vin la primărie doar pentru reclamaţii“, a declarat Ionuţ Lalescu, viceprimarul staţiunii Băile Herculane.
Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS