12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii, amprentaţi de poliţie

Craiovenii, amprentaţi de poliţie

Cine nu s-a gândit măcar o dată în viaţă să devină poliţist sau ce copil nu visează la asta? Munca plină de pericole şi mai ales armele cu care poliţiştii luptă împotriva celor certaţi cu legea sunt o necunoscută pentru oamenii de rând, dar şi o mare atracţie. Ieri, craiovenii au avut un bun prilej să discute cu poliţiştii, să le cunoască îndeaproape armele cu care luptă, la propriu. Chiar dacă este vorba de binoclu, aparat mobil de amprentat, dispozitive antipneuri cu cuie, berbec metalic, pistol-mitralieră, pistol Glock, adică de la tehnica uşoară la armament. Toate acestea au fost în Piaţa „Mihai Viteazul“, atât dotarea tehnică, dar şi poliţiştii de la formaţiunile de ordine publică, Poliţie Rutieră, Poliția de Proximitate şi luptătorii de la Intervenţie Rapidă.
Această întâlnire inedită i-a făcut pe mulţi dintre copiiiprezenţi în centrul oraşului să exclame: „Cu siguranţă mă fac poliţist!“.

Amprentarea, suvenir de la Criminalistică

Nici o echipă, fie ea criminalistică, rutieră sau de intervenţie rapidă, nu a scăpat de tirul de întrebări adresat de cei care şi-au arătat dorinţa de a ţine în mână, pentru prima dată în viaţă, o puşcă, un pistol. Vizita pe la biroul mobil de criminalistică a fost urmată de amprentare. Doar aşa, ca un suvenir, întrucât cei amprentanţi îşi puteau lua „rezultatul“ acasă fără alte urmări, aşa cum se întâmplă în investigaţii în cazul celor amprentaţi. „Uite mâna mea! Am amprente curate, aşa mi-a zis poliţistul“, îi arată un băieţel mamei atât palmele, cât şi amprenta lăsată pe o coală de hârtie.
Alături, brigada de intervenţie rapidă, adică mascaţii, își etalează tehnica de luptă. Sunt cei mai „periculoşi“, atrag curioşii prin ţinuta impunătoare şi dotarea tehnică. „Ce este ăsta, un pistol-mitralieră Kalaşnikov?“, întreabă un bătrân, luând în mână un pistol AKM.
Tinerele se mulţumesc să privească prin binoclu sau să mânuiască o armă mai mică, pistolul Glock.

Un fluier de la Rutieră

Cea mai zgomotoasă echipă este cea a Poliţiei Rutiere. Nu de alta, dar copiii care au venit să viziteze echipajele şi maşinile radar au primit un cadou: baloane şi fluiere. Şi, cum era de aşteptat, le-au folosit din plin, imaginându-şi că pot trage pe dreapta orice participant la trafic.
Nu au ratat nici pozele de grup cu poliţiştii de proximitate, care i-au îndemnat pe craioveni, să respecte legea, cu mic, cu mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS