12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimarul din Terpeziţa, declarat incompatibil de către ANI

Primarul din Terpeziţa, declarat incompatibil de către ANI

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către Constantin Popa, primarul comunei Terpeziţa din judeţul Dolj, a anunţat ieri instituţia menţionată, printr-un comunicat.
În urma evaluărilor demarate pe 15.06.2011, ANI a constatat: „Constantin Popa este în stare de incompatibilitate începând cu 19.06.2008, ca urmare a deținerii simultane atât a funcției de primar al comunei Terpeziţa, cât şi a calității de comerciant persoană fizică, respectiv membru în cadrul întreprinderii familiale Popa E. Constantin, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin.1, lit. g) şi art. 91, alin. (3) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei“.
„Au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, potrivit prevederilor art. 87, alin (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, cu modificările şi completările ulterioare, funcţia de primar, viceprimar, primar general şi viceprimar (…), preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoană fizică“, se arată în comunicatul ANI.
Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de trei ani. Raportul de evaluare a incompatibilităţii, întocmit de ANI, poate fi contestat în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.
„S-ar putea ca ANI să aibă dreptate sau s-ar putea să nu aibă. Instanţa va avea ultimul cuvânt în această privinţă. Am primit şi eu acum câteva zile decizia ANI şi o voi contesta, pentru că am motive întemeiate să consider că nu am încălcat legislaţia privind regimul incompatibilităţilor“, a declarat primarul Constantin Popa.
Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS