7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCampanie de sterilizare gratuită a câinilor comunitari

Campanie de sterilizare gratuită a câinilor comunitari

Două organizaţii nonguvernamentale vor derula la Târgu Jiu o amplă campanie de sterilizare gratuită a câinilor comunitari din oraş

Pe străzile din municipiu umblă liberi mii de câini fără stăpân. De asemenea, în fiecare an, sute de cetăţeni se prezintă la Secţia Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe, după ce au fost muşcaţi de câini vagabonzi. Municipalitatea caută de mai mulți ani soluţii pentru a elimina animalele de pe străzi, însă până acum nu s-a reuşit mare lucru, atât din cauza legislaţiei care nu reglementează clar ce măsuri pot fi luate de autorităţile locale, cât şi din cauza anumitor iubitori de animale care hrănesc câinii comunitari pe lângă blocuri şi le oferă şi adăpost. În Târgu Jiu există două padocuri pentru câinii vagabonzi, însă costurile pentru hrană şi întreţinere relativ ridicate nu permit cazarea tuturor patrupedelor fără stăpân.

Prima mare campanie de sterilizare gratuită

Pentru a împiedica înmulţirea câinilor comunitari, două asociaţii care se ocupă de protecţia animalelor au decis să organizeze cea mai mare campanie de sterilizare a câinilor derulată până în prezent la Târgu Jiu. Astfel, Asociaţia „Pro Animals“ din Târgu Jiu, în colaborare cu Asociaţia „Romania Animal Rescue“ din SUA şi municipalitatea vor castra/steriliza câinii cu şi fără stăpân, în cadrul campaniei intitulate „Spay day 2012“. Acţiunea va avea loc în perioada 3 – 5 aprilie, la adăpostul canin al „Pro Animals“, din incinta CET Târgu Jiu. Până la data începerii campaniei de sterilizare, atât cetăţenii, cât şi asociaţiile de proprietari pot face programări la numărul de telefon 0723.22.87.44 sau la e-mail: [email protected].

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS