16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătaie cu săbii în comuna Salcia

Bătaie cu săbii în comuna Salcia

Atac armat sâmbătă noapte în comuna Salcia din județul Mehedinţi. Victime au căzut viceprimarul comunei, fratele şi tatăl acestuia. Șase persoane înarmate cu bâte şi săbii au coborât dintr-o maşină şi în câteva minute centrul comunei a fost transformat în câmp de luptă.
Viceprimarul Adel Sava (foto) se plimba pe stradă împreună cu fratele său și cu un prieten când au fost atacați. Adel Sava a fost lovit de mai multe ori în cap cu săbii şi bâte.
„Vicele nici nu mai putea să vorbească. Era tăiat la cap și era plin de sânge. Au dat în el ca în câine, clar au vrut să îl omoare“, a spus un martor.
Tatăl viceprimarului susține că îi cunoaște pe agresori: „Băieţii mei mergeau pe stradă şi au venit cu maşina șase persoane, s-au dat jos la ei şi i-au luat la bătaie cu parii, cu săbiile, i-au omorât pur şi simplu. Ăştia sunt oamenii din Salcia, care se dau cinstiţi şi spun că respectă legea. Îi cunosc, ştiu cine sunt, că i-am văzut când am venit să văd ce se întâmplă. Au dat şi în mine, dar m-am apărat că, altfel, mă loveau cu parul în cap“.
Bătăuşii au dispărut imediat.
„Am fost solicitaţi pentru aplanarea unui conflict spontan în comuna Salcia, soldat cu două victime, Adel Sava şi Costel Sava. În prezent se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în scandal“, a declarat Viorel Pantelică, comisar la IPJ Mehedinţi.
Victimele au fost preluate în stare critică de o ambulanţă, medicii fiind rezervaţi în ceea ce priveşte starea viceprimarului. Acesta a fost internat la Secţia de reanimare a Spitalului din Drobeta Turnu Severin, iar dacă va fi nevoie va fi transferat la un spital de specialitate din ţară.
„Una dintre victime prezenta multiple leziuni şi contuzii, plăgi tăiate şi era în stare de şoc“, a declarat Aurelia Veropaeva, medic pe ambulanţă.
Viceprimarul Adel Sava este cunoscut în zonă ca fiind o persoană recalcitrantă. Acesta a fost implicat în mai multe scandaluri, printre care o tentativă de a-l omorî cu maşina pe primarul comunei. De aproape opt luni, Sava refuză să renunţe la funcţie, după ce consiliul local a fost dizolvat.
Agresorii au fost identificaţi ieri după-amiază şi au fost audiaţi la Parchetul Mehedinţi. Este vorba despre patru bărbaţi, care spun că nu au avut nici o legătură cu ce s-a întâmplat și că victimele s-ar fi bătut între ele.
„Noi nu suntem vinovaţi, nu am făcut nimic, ei singuri s-au bătut între ei, nu i-am tăiat, nici nu am fost acolo. Suntem nevinovaţi!“, a spus unul dintre agresori la intrarea în Parchet. Aceştia sunt cercetaţi pentru ultraj şi tulburarea liniştii publice, iar, în funcţie de numărul de îngrijiri medicale de care au nevoie victimele, agresorii vor fi cercetaţi şi pentru lovire şi alte violenţe.
Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS